2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rekordévet zárt az MBH Bank

Hirdetés

Rekordévet zárt az MBH Bank

A pénzintézet közleménye szerint a közgyűlésen a részvényesek jóváhagyták a társaság 2023. évi, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok szerint készült egyedi és konszolidált pénzügyi beszámolóit, illetve döntöttek az eredmény felhasználására és az osztalékfizetésre vonatkozó javaslatról.

  • A társaság részvényenként 76 forintot,
  • összesen 24 milliárd 512 millió forint osztalékot fizet a tárgyévi eredményből,
  • a felosztható eredmény további része az eredménytartalékba kerül.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója az eredmények ismertetése kapcsán elmondta:

A tavaly májusban új márkanévvel, egységes arculattal elindult MBH Csoport rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött. Kiemelkedő pénzügyi eredményünknek és elért piaci pozícióinknak köszönhetően aktív támogatói lettünk a hazai gazdasági szereplőknek és az egész hazai gazdasági életnek. Ambiciózus célkitűzéseinkkel idén sem állunk meg, felelős hazai hitelintézetként aktív részesei szeretnénk lenni a gazdaság fellendítésének, minden fontos szegmensben partnerek leszünk az otthonteremtéstől kezdve az agrárfinanszírozáson át a vállalati növekedésig. Mindemellett továbbra is törekszünk az ESG-konform működésre és finanszírozásra, valamint a fontos társadalmi ügyek támogatására, hogy értéket teremtsünk ügyfeleinknek, részvényeseinknek és az egész társadalomnak egyaránt.

Hirdetés

A bank közleménye szerint az előadásában az elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy 2023-ban az MBH Bank korrigált adózás előtti teljes átfogó eredménye 345,3 milliárd forint lett, amely 118,8 százalékkal magasabb a 2022-es eredményeknél, és az MBH Bank korrigált […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/29/mbh-bank-kozgyules-beszamolo-barna-zsolt-bank-eredmenyek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb mélypont: még az ukrán költségvetés is átláthatóbb, mint a magyar

Minden elemében gyenge eredményt ért el a magyar kormány az Open Budget Survey (OBS) költségvetési …