2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Rejtélyes autóipari gigaberuházás érkezik Magyarországra

Hirdetés

Rejtélyes autóipari gigaberuházás érkezik Magyarországra

A Stellantis, amelyhez tizennégy autómárka tartozik, Magyarországot választotta az önvezető technológia és a villamosítás központjául – jelezte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, hozzátéve, hogy a kormány a beruházást 5 milliárd forinttal támogatja.

Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország szűk 20 év alatt a világ egyik vezető autóipari hatalmává vált

– mondta, megjegyezve, hogy az autóipari termelés alapján az első 20 állam között van az ország. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az autóiparon belül a jövőt az automatizált vezetési és a zöldtechnológiák képviselik, ezért jó hír, hogy Magyarország például az akkumulátorgyártásban a világon a negyedik helyen van, de hamarosan – Kína után – a második helyre kerülhet.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/10/30/beruhazas-stellantis-magyarorszag-autoipar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …