2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Régóta várt fordulat történt az ingatlanárak körül

Hirdetés

Régóta várt fordulat történt az ingatlanárak körül

A lakásáraknak most inflációcsökkentő hatása volt a magyar gazdaságra: országosan megállt az ingatlanok áremelkedése, mert az eladók nem tudtak lépést tartani az inflációval – írja az Economx.

A lakásárak a második negyedévben országos átlagban fél százalékkal emelkedtek az előző időszakhoz képest: így kilenc év után először kerültek negatív tartományba a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lakásárindexének adatai alapján.

Eszerint éves szinten 18,5 százalékkal mérséklődtek a lakásárak. 

Hirdetés

Sajnos azonban hosszabb távon várhatóan pont emiatt emelkedni fognak az árak. Miközben a bérek többsége nem követte az áremelkedést. 

Budapest még mindig drága

Legnagyobb mértékben a községekben nőttek a lakásárak, ott 2,5 százalékos volt az emelkedés egy negyedév alatt, ezzel megállt a szektorban három negyedéve tartó árcsökkenési folyamat.

Éves szinten ez 8,1 százalékos csökkenést jelentett. Mint írják, hasonló visszaesésre utoljára 2009 végén, valamint a Covid-járvány idején […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/10/28/ingatlanpiac-lakas-inflacio-covid-magyarorszag-fovaros-megtakaritas-nmb-kamat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …