2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Reagált a Külügyminisztérium az iváncsai akkugyárban történt elbocsátásokra

Hirdetés

Reagált a Külügyminisztérium az iváncsai akkugyárban történt elbocsátásokra

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken több száz embert elküldtek az iváncsai akkumulátorgyárból, ahol már működnek a gyártósorok, de egyelőre nem indult el a termelés, csak a tesztüzem zajlik.

Az Országgyűlés hétfői ülésének napirend előtti felszólalásában Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője az elbocsátásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a nagyvállalatok kiviszik a profitot az országból, miközben a kormány támogatja őket. Az LMP úgy látja, az EP-választások tétje, hogy még megállítható, lelassítható az „akkumulátorgyarmatosítás” folyamata.

Paczolay Máté hétfőn az MTI-vel közölte, hogy egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az akkumulátorgyár elbocsátásai. A külügyi szóvivő arra is reagált, hogy Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében azt írta, hogy a kormány kiszolgáltatja a munkaerő-kölcsönzésben érdekelt üzleti köröknek a magyar munkavállalókat.

Hirdetés

A külügyi szóvivő hangsúlyozta, az SK Innovation gyárában egyelőre próbaüzem zajlik, amely időszak alatt átmeneti keresletcsökkenés volt tapasztalható a világpiacon.

Az SK Innovation ezért a munkaerő-kölcsönzésen keresztül foglalkoztatott külföldi munkások elbocsátása mellett döntött.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/13/sk-innovation-ivancsai-akkumulatorgyar-kirugas-elbocsatas-paczolay-mate/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A cementiparon túl jó az együttműködés a német vállalatokkal

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta a német Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának (Ost Ausschuss) …