2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Raktárakba, irodákba, sőt, akár magánlakásokba is bemehet a fogyasztóvédelem

Raktárakba, irodákba, sőt, akár magánlakásokba is bemehet a fogyasztóvédelem

A teljes ellátási láncra, a korábbi egy helyett annak öt szintjére terjeszti ki a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési lehetőségeit az ágazati törvény hatályba lépett módosítása, írja a szombati közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A közlemény szerint a fogyasztóvédelem szakemberei 

a vásárlókat érintő jogsértés gyanúja esetén a raktárakba, nagykereskedőkhöz, importőrökhöz és a gyártókhoz is bejuthatnak.

 A fogyasztóvédelem ellenőrei eddig csak olyan helyre léphettek be, ahol végfogyasztó vásárolt vagy szolgáltatást használt, most viszont a háttérfolyamatokba is betekinthetnek, iratokat vizsgálhatnak, mintát vehetnek.

Ezzel próbálnak olyan visszaéléseket megakadályozni, mint például amikor a honlapok azzal sürgetik a vásárlókat, hogy egy-egy termékből már csak kevés van raktáron, a hatóság ilyenkor ugyanis megbizonyosodhat a készletről személyesen, nem pedig a cég nyilatkozatán keresztül. Olyan visszaéléseknek is szeretnék elébe menni, mint […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/08/22/raktarakba_irodakba_sot_akar_maganlakasokba_is_bemehet_a_fogyasztovedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A magyar gazdaság már túl lehet a mélyponton

A magyar gazdaság már túl lehet a mélyponton

Továbbra is megoszlanak a vélemények arról, milyen alakú lehet a kilábalás, és milyen hatása lehet …