2023. február 2., csütörtökMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.02. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Putyin a Nyugatnak és az uniós szankcióknak is beintett

Hirdetés

Putyin a Nyugatnak és az uniós szankcióknak is beintett

„A gazdaság helyzete stabil, ráadásul sokkal jobb, mint azt ellenfeleink szeretnék. A saját prognózisunkat is sikerült túlszárnyalni” – mondta az elnök Pavel Zarubin újságíró kérdéseire válaszolva. „Összességében nézve a helyzetünk egyenesen kielégítő” – fűzte hozzá az államfő a TASZSZ orosz állami hírügynökség tudósítása szerint.

2022. február 24-én Oroszország teljes körű hadműveletet indított Ukrajna ellen, erre válaszul a Nyugat több szankciót is bevetett Moszkvával szemben, hogy megingassa az ország gazdaságát. Lehetett tudni, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, az amerikai Forbes magazin azt állította, hogy Vlagyimir Putyin évek óta készülhetett Ukrajna megtámadására és az ezzel járó közvetlen, valamint közvetett költségek finanszírozására.

Az elnök pár hónapja úgy fogalmazott: a bevezetett szankciókkal Európa és a nyugati országok rosszabbul jártak, mint Oroszország. „A nyugati szankciók nem tudták gazdaságilag padlóra küldeni Oroszországot, hanem zűrzavart idéztek elő a világgazdaságban, rohamosan dráguló energia- és élelmiszerárakkal” – vélekedett Putyin.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/15/haboru-oroszorszag-szankciok-gazdasag-moszkva-vlagyimir-putyin-munkanelkuliseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Virtuális fizetési kártyát fejlesztettek ki

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a most zárult SafetyCard – marketing felülettel kiegészített bankkártya nélküli …