2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Pölöskei Gáborné: Fejleszteni kell a diákok digitális tudásszintjét

Hirdetés

Pölöskei Gáborné: Fejleszteni kell a diákok digitális tudásszintjét

A szakképzésbe be kell emelni azokat a tartalmakat, amelyek a gazdaság szereplői által elindított technológiai váltásokról, a cégek mindennapi gyártási folyamataiban alkalmazott eszközökről szólnak, hogy valóban naprakész tudással lássák el a diákokat – ezt az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára mondta egy online konferencián.

Pölöskei Gáborné hozzátette: fontos, hogy a gazdaság szereplői meg tudják fogalmazni, milyen készségekre, kompetenciákra van szükségük a diákoknak ahhoz, hogy különböző munkakörökben meg tudják állni a helyüket.

Hirdetés

A helyettes államtitkár előadásában a diákok digitáliskompetencia-fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, mert szerinte ha az ehhez szükséges tudást nem építik be a diákok képzésébe, nem tudják teljesíteni a digitális korszak kihívásait, írta az MTI.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/03/szakkepzesi-celok-poloskei-gaborne-helyettes-allamtitkar-okj-jegyzek-felulvizsgalasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …