2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Pokoli üzleteket kötött a magyar italóriás

Pokoli üzleteket kötött a magyar italóriás

Kilőtt a Hell Energy Magyarország Kft. árbevétele tavaly: a 149,9 milliárd forintos forgalom az egy évvel korábbi 100,4 milliárd másfélszeresének felel meg. A budapesti központtal működő, de a Borsod megyei Szikszón termelő vállalat konszolidált éves beszámolójának kiegészítő mellékletében is kiemelik: az árbevétel-növekedést az extra kereslet miatti plusz gyártási volumen okozza.

A Hell további bővülése immár egyértelműen a nemzetközi terjeszkedés gyorsaságán, hatékonyságán múlik: az elmúlt évben 61,8 milliárd forintot hozott a konyhára a belföldi értékesítés, míg a külpiaci 88,1 milliárdot.

Viszonyításképp egy évvel korábban még 44,3 milliárd forint szerepelt a hazai eladások végösszegének során, miközben az export 56,1 milliárdot tett ki.

Ezek a legnagyobb Hell-piacok

Az Európai Unión belül a legnagyobb árbevételt generáló külföldi országok a következők voltak a csoport számára 2022-ben:

  • Románia,
  • Bulgária,
  • Görögország,
  • Szlovákia és
  • Horvátország.

Eközben az EU-n kívüli export legjelentősebb célországai India, Bosznia és az Egyesült Királyság. A Hell arról is beszámolt, hogy az importbeszerzések során a legfőbb partnerei ciprusi, szlovákiai, lengyel, illetve kínai gazdasági szereplők voltak.

Az elementáris erejű árbevétel-növekedést az adózott eredmény alakulása azonban nem követte le: a 15,5 milliárdos profit 13 milliárd forintra olvadt. Az üzemi eredmény 12,4 milliárd forintos szinten stagnált. A saját tőke során viszont bekeményített a Hell: 40,5 milliárdról 50,9-re nőtt ez a fontos mutató. Ami a hosszú lejáratú kötelezettségeket illeti: ezek 112,2 milliárd forintról 102,6 milliárdra estek. Ezen belül a beruházási és fejlesztési hitelek súlya elenyésző (6,6 milliárd), a 95,5 milliárd forintért felelő kötvénykibocsátás annál jelentősebb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/06/03/pokoli-uzleteket-kotott-a-magyar-italorias/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tovább gyűrűzik a Booking-botrány

Tovább gyűrűzik a Booking-botrány

A Booking.com weboldal hónapok óta okoz fejfájást a szállodatulajdonosoknak. Mint arról az Indexen is írtunk, …