2020. október 2., péntekMa Malvin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.10.02. Malvin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Petíciót akarnak átadni Orbánnak a budapesti turizmusért tüntetők

Petíciót akarnak átadni Orbánnak a budapesti turizmusért tüntetők

Rengeteg bizonytalanságot szült a koronavírus-járvány világszerte, ami kiváltképp igaz a turizmusra. Magyarországon elsősorban a fővárosiak kerültek nehéz helyzetbe, merthogy az elmúlt évek alapján a turisták 90 százaléka külföldről érkezett Budapestre. Erre a problémára igyekeztek felhívni a figyelmet a Mentsük meg a turizmust! szervezői a szeptember 11-i, békés demonstrációval, amely a Kincsem Parktól indult, és a Hősök terét is érintve a BOK Sportcsarnoknál ért véget.

Sokan azt nehezményezik, hogy bár hazánkban több mint 420 ezren dolgoznak a turizmusban, a budapestiek eddig nem kaptak segítséget, miközben például a fővárosi szállodák foglaltsága még a 10 százalékot sem éri. Igaz, a katás járulékokat három hónapig nem kellett fizetni, azóta ez a költség is visszatért, holott a legtöbben úgy kalkulálnak, nem lesz számottevő külföldi turizmus 2021 tavaszáig. Éppen ezért abban bíznak, hogy minimális támogatást, járulékkedvezményt kapnak, amellyel túlélik ezt a nehéz időszakot.

A pénteki tüntetéssel elsősorban a figyelemfelkeltés volt a célunk, valamint az, hogy összefogjuk a szakmát és ismertessük a turizmus problémáit. Örömteli, hogy nagyjából ezernyolcszázan vettek részt a megmozduláson

– mondta Zilzer Zsuzsa, az esemény egyik szervezője az Indexnek.

Orbán Viktornak adnák át a követeléseket

A demonstráción többek között a buszos vállalkozók, buszsofőrök, idegenvezetők, utazási irodák, a hajós utaztatás szektora, a szállodaipar dolgozói és a rendezvényszervezők is részt vettek, ám ez még csak a kezdet volt. A szervezők ugyanis petícióban foglalták össze, az ágazat mit is szeretne pontosan elérni. Ezek között szerepel a járulékkedvezmény meghosszabbítása a turizmus különböző szegmenseiben résztvevő vállalatok számára 2021. december 31-ig, a bértámogatás meghosszabbítása 2021. május 31-ig, az, hogy az állam vállalja át a PCR-teszt teljes költségét az utazási irodával utazók számára, az autóbuszos utazások tekintetében legalább részben töröljék el az ÁFA-t a járvány idejére.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/09/15/turizmus_koronavirus_gazdasag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Zöldben zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsdén a Mol vitte a prímet szerdán. Az olajipari társaság papírja 38 forinttal, 2,30 …