2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Pert vesztett a Ryanair az EU-val szemben

Hirdetés

Pert vesztett a Ryanair az EU-val szemben

A Ryanair elvesztette az Európai Bizottság ellen indított perét – írja a Portfolio. A légitársaság amiatt indított pert, hogy véleményük szerint  az Air France és a svéd SAS légitársaságoknak jogtalanul kaptak támogatást saját államaiktól.

A Ryanair azt kifogásolta, hogy a franciák lehetővé tették, hogy a légitársaságuk később fizessen adót, valamint hogy a svédek egy hitelgarancia-rendszerrel segítették az Scandinavian Airlinest.

Az Európai Bíróság szerint azonban a tagállamok nem szegték meg az uniós szabályokat. A francia lépésről a bíróság kijelentette, hogy a támogatási rendszer megfelelő a Covid-19 járvány által okozott gazdasági károk orvoslásához, és nem jelent diszkriminációt. A svéd program esetében pedig arról számolt be a bíróság, hogy a támogatást vélhetően az Európai Unió érdekében fogadták el.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/17/pert-vesztett-a-ryanair-az-eu-val-szemben_europai_bizottsag-europai-unio-air-france-sas-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parragh László: Nyárra újra beindulhat minden

Parragh László: Nyárra újra beindulhat minden

Nem volt más választás, muszáj volt lépni – ezt mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Kereskedelmi és …