2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Pénzügyekben már jó ideje felnőttek lehetnek a gyerekek

Hirdetés

Pénzügyekben már jó ideje felnőttek lehetnek a gyerekek

A családi bankolás hatalmas lehetőségeket rejt. Egyrészről azért, mert a gyerekek és tinédzserek sokkal nyitottabbak az újításokra és a hagyományostól eltérő szolgáltatásokra, vagyis sikeres termékfejlesztéssel tartós szemléletformálás valósítható meg. Másrészről minél fiatalabb valaki, annál erősebb kötelék alakítható ki közte és a bankja között, erre pedig tartósan lehet építeni, idővel a családi bankok termékpalettája az ügyfelekkel együtt válhat érettebbé, ami megnyitja az utat a hosszú távú együttműködés előtt.

GettyImages-147195926

Fotó: Balazs Mohai / Bloomberg / Getty Images

Közös célok – egyszerű eszközök

De kezdjük az elején. Mi a családi bankolás, és mire jó egyáltalán? Az elnevezésben minden benne van:  a családtagok közösen takarékoskodnak azért, hogy megvalósíthassanak egy kitűzött  célt. A terv szólhat egy új otthonról vagy egy nagyobb összeg összegyűjtéséről, amiből majd a gyerekek felsőoktatását lehet finanszírozni. Nem kell azonban mindig nagy dologra gondolni: kitűzhetők kisebb célok is, például egy ruha, cipő vagy játék megvásárlása. A családtagok számára a digitalizáció nagymértékben megkönnyíti a pénzügyek kezelését. Egy digitális applikáció használata a legjobb módja annak, hogy a kitűzött célokat egyszerűen és hatékonyan el lehessen érni. 

Hirdetés

A családi bankolást segítő alkalmazásnak számos olyan funkciót kell kínálni, amely  a gyerekek és szüleik számára is könnyen és intuitívan kezelhető. Amikor például a zsebpénzről van szó, a szülők a hagyományos készpénzes lehetőségek helyett egyre inkább digitális alternatívákat keresnek gyermekeik személyes pénzügyi menedzsmentjének (Personal Financial Management, röviden PFM) támogatására.

Gazdálkodjunk okosan!

Egy ilyen PFM alkalmazás segítségével a fiatalok könnyen és okosan gazdálkodhatnak a pénzükkel. A szülők egyetlen érintéssel átutalhatják a zsebpénzt. A fiatalok átlátják a tranzakciókat, mindezt úgy, hogy közben a szülők számára is nyomon követhető a számlatörténet. 

Egyesek talán azt gondolják, hogy a tinédzserek előtti […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/fintech/2022/11/28/fintech-bankolas-penzugy-mobilapp-zsebpenz-malacpersely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hasztalan lehet Észak-Korea narancsfényű készpénzfertőtlenítő berendezése

Az észak-koreai kormány tavaly májusban országszerte elrendelte a gyógyszertáraknak, hogy vásárolják meg a bankjegyek fertőtlenítésére …