2025. június 24., keddMa Iván napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 403,00 Ft | USD: 351,00 Ft | CHF: 429,00 Ft
2025.06.24. Iván Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 403,00 Ft | USD: 351,00 Ft | CHF: 429,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Pénzt húz ki a zsebünkből Trump ámokfutása, vagy nyerhetünk a mostani viharban? HVG Címlapsztori az új gazdasági valóságról

Hirdetés

Pénzt húz ki a zsebünkből Trump ámokfutása, vagy nyerhetünk a mostani viharban? HVG Címlapsztori az új gazdasági valóságról

Recesszió, reneszánsz vagy repülőrajt? Melyikre nagyobb az esély Trump vámháborúja nyomán az USA-ban, a világon és Magyarországon? Bedönti a hiperaktív amerikai elnök a világgazdaságot vagy meghátrálásra kényszerítik a piacok?

Akár úgy is tűnhet, hogy mindez távol, a fejünk felett zajlik, de ez tévedés. A globális kereskedelmi háború pénzügyi válsággal és gazdasági visszaeséssel fenyeget, káoszt és bizonytalanságot jelent a nemzetgazdaságnak, az üzleti és a pénzügyi szférának és a háztartásoknak egyaránt. De lehet-e védekezni ellene, és hogyan? Biztonságban vannak-e a munkahelyeink, a befektetéseink, a vagyonunk?

Hirdetés

HVG

Megalapozott válaszokat alighanem magától Donald Trumptól is hiába várnánk, vagy talán tőle legkevésbé, a HVG Címlapsztori májusi rendezvényén viszont gazdasági, befektetési szakértőkkel megpróbálunk navigálni az őrült turbulenciában. Az Eötvös10 Művelődési Házban május 21-én Gergely Márton és Gyükeri Mercédesz vendége ezúttal Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő hedge fund menedzsere, Pogátsa Zoltán, a Soproni Egyetem habilitált egyetemi docense, Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője és Le Phuong Hai Than, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető portfóliómenedzsere lesz.

Időpont és helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház, 2025. május 21.

Az esemény 18:30-kor kezdődik, jelentkezni ezen az oldalon lehet rá.

Kedvcsinálóként felidézzük az előző, gasztronómiai témákról szóló HVG Címlapsztori egyik beszélgetését:

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20250513_hvg-cimlapsztori-majus-ajanlo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bár úgy tűnt, köddé vált a magyarok pénze, rejtélyes helyen megtaláltuk

Az Eurostat a 2024-es évre vonatkozó fogyasztási adatok alapján sorrendbe állította az uniós országokat. Ennek …