2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Pénzmosással vádolnak egy zalai férfit, aki elküldte a bankkártyáját elefántcsontparti csalóknak

Hirdetés

Pénzmosással vádolnak egy zalai férfit, aki elküldte a bankkártyáját elefántcsontparti csalóknak

Banki csalók áldozataként lett pénzmosás miatt vádlott egy zalaegerszegi férfi – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség.

A középkorú férfi 2021 nyarán hitelfelvételi lehetőségek után kutatott az interneten, amikor rátalált a francia BNP Paribas Bank nevét használó hirdetésre. Üzenetküldő alkalmazással és videóhívással is felvette a kapcsolatot egy ismeretlen személlyel, aki azt állította neki, hogy 115 euró szerződési díj megfizetése mellett megkaphatja a kívánt hitelösszeget.

A férfi elutalta a pénzt, majd a nevére kitöltött, a kölcsönösszegről szóló megállapodást kapott, amely további költségeket is tartalmazott. Az ismeretlen személy felhívására elküldte bankszámlája adatait és egy, a bankkártyájáról készült fényképet is.

Hirdetés

Később a csalók kérésére a bankkártyáját is elküldte egy elefántcsontparti címre, majd a PIN-kódját is megadta az ismeretleneknek. Ezután rávették, hogy hét, hasonlóan becsapott magyar ügyféltől fogadjon a bankszámláján több millió forintot, amelyet a csalók egy elefántcsontparti városban a magyar bankkártyával fel is vettek.

Az ügyészség szerint a férfinak fel kellett volna ismernie, hogy bűncselekményből származnak a számlájára érkező utalások, ráadásul az elkövetők a saját pénzét is többször leemelték. A vádlottá lett férfi nem tájékoztatta a számlavezető pénzintézetét arról, hogy a bankkártyája használatát másnak átengedte, a bankszámlája adatait pedig teljeskörűen megadta harmadik fél részére.

A férfi ellen gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240502_penzmosas-vademeles-banki-csalas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A paneltulajdonosok lába földbe gyökerezett, az albérletárak stoptáblához értek

Korábban több ízben is beszámoltunk arról, hogy az idei év eddigi hónapjaiban növekedés érzékelhető az …