2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Pályát váltott az olajár, Európa más irányba megy

Hirdetés

Pályát váltott az olajár, Európa más irányba megy

Az orosz–ukrán háború, valamint a koronavírus-járvány miatt gyorsuló infláció, az ellátási láncok zavarai – amelyet csak tetéz a szigorú kínai lezárásokra épülő járványkezelési politika – egyre jobban erősítik a globális recessziós félelmeket, vagyis egyre nagyobb a valószínűsége az ipari termelés és a fogyasztás visszaesésének. Ez pedig kihatott az olajpiacokra: szerdán a kőolaj ára már második napja csökkent jelentősen.

Az áresés csütörtökön is elindult: a West Texas Intermediate csütörtökön 102 dollár felé süllyedt, majd nagyjából 105,75 dolláros hordónkénti árra korrigált. Az amerikai irányadó árfolyam június 8. óta több mint 13 százalékot veszített, mivel a világgazdasági lassulást egyre valószínűbbnek tartják az elemzők. 

A Brent-nyersolaj határidős jegyzése 38 centtel, azaz 0,3 százalékkal 112,12 dollárra emelkedett délben, miután reggel 108,04 dollárig esett. Vagyis az európai irányadó ár magasabban maradt, de nem azért, mert itt kevésbé tartanak valószínűnek egy recessziót, hanem mert az orosz olaj hiánya miatt még egy ideig keresleti piacra van kilátás.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/06/23/olajar-wti-brent-recesszio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

A munkaerőhiány miatt tovább nőhet a hazai informatikusok fizetése

Várhatóan tovább nő az informatikusok fizetése, mivel nem enyhül a munkaerőhiány az informatikai szektorban – …