2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Palkovics László: az zöld átállás költségei nem háríthatók át a családokra

Hirdetés

Palkovics László: az zöld átállás költségei nem háríthatók át a családokra

A tiszta technológiákra való átállást a nukleáris és megújuló kapacitások bővítése, a közlekedés zöldítése együttesen szolgálják. Ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mondta, amikor német csúcsvállalatok vezetőivel tárgyalt, Budapesten.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Indexnek megküldött közleménye szerint a megbeszélésen a cégek képviselőinek felvetései alapján főként klímavédelmi és energetikai témákat vitattak meg.

A tárcavezető hangsúlyozta: a magyar kormány számtalanszor megerősített álláspontja szerint a zöld átállás költségei nem háríthatók az emberekre, családokra, azokat a nagy klímarombolóknak, szennyezőknek kell megfizetniük. Magyarország éppen az ellenkezőjében, a rezsicsökkentés eredményeinek megvédésében érdekelt.

A hatóságilag szabályozott áraknak köszönhetően a magyar családok fizetik a legkevesebbet a földgázért, az áram pedig csak Szerbiában olcsóbb az európai országok közül.

Hirdetés

Palkovics László kifejtette: az ellátásbiztonság megőrzését a villamos energia területén a nukleáris és a fotovoltaikus termelés növelése, az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/18/palkovics-laszlo-klimavedelem-rezsicsokkentes-ellatasbiztonsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenőrizték a Mikulás zsákját a fogyasztóvédők

Ellenőrizték a Mikulás zsákját a fogyasztóvédők

Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot …