2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ötmilliárd dollárból építenek új várost Türkmenisztánban

Hirdetés

Ötmilliárd dollárból építenek új várost Türkmenisztánban

Türkmenisztán vezetése március 29-én jelentette be, hogy összesen közel 5 milliárd dollárt költenek egy új város megépítésére. A település az Arkadag nevet kapja, melynek jelentése „védelmező” vagy „oltalmazó”. Az ország így tisztelegne Gurbanguly Berdimukhamedov előtt, aki 16 évig töltötte be az elnöki posztot az országban, és szintén „oltalmazó” néven emlegették az államban – írja a Yahoo News.

Arkadag lakossága várhatóan 73 ezer fő lesz, s mivel egy veszélyes szeizmikus övezetben épül fel, a költségei jelentősen megemelkedtek az eredeti tervekhez képest. A projektet ugyanis 2020-ban jelentették be, és akkor a hatóságok úgy számoltak, hogy 1,5 milliárd dollárba fog kerülni. A legfrissebb közlések szerint azonban a teljes költség végül eléri a 4,8 milliárd dollárt.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230403-turkmenisztan-varos-epitkezes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mostantól szigorúbban ellenőrzi a NAV az automatákat

Mostantól szigorúbban ellenőrzi a NAV az automatákat

A revizorok bármelyik automatát vizsgálhatják, de főként azokat fogják, amelyek megszüntetését vagy szüneteltetését bejelentette az …