2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Öt ember, aki átalakulást hoz a pénzügyi világba

Hirdetés

Öt ember, aki átalakulást hoz a pénzügyi világba

A pénzügyeink sokáig mégis az analóg világban ragadtak, hiszen ez a szektor az utolsók között reagált a digitalizációs trendekre. Mostanra viszont tektonikus mozgások zajlanak ezen a területen, aminek a folytatásában öt embernek különösen nagy szerepe lehet a közeljövőben is.

Nik Storonsky – a digitális bankolás élharcosa

A Revolut vezérének neve talán keveseknek ismerős, pedig 2022-ben 7,1 milliárd dolláros vagyonával a világ 500 leggazdagabb emberének egyike volt. A Revolut hazánkban is rendkívül népszerű: nagyjából 800 ezer felhasználója van.

Nik Storonsky 2022. november 2-án

Nik Storonsky 2022. november 2-án

Hirdetés

Fotó: Hugo Amaral/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A brit neobank a hagyományos bankok alternatívájaként pozicionálja magát. A kínálatban elérhető digitális banki szolgáltatásokat ügyfélbarát kialakítás, kedvező árazás és igényes megjelenés jellemzi. A Revolut példája épp ezért azt igazolja, hogy egy mobilbanki alkalmazás használata is lehet élvezetes.

Nem kis vállalást jelent ez, de láthatóan komolyan gondolják a dolgot, hiszen mára a szállásfoglalás és a biztosítások is szerepelnek a termékpalettán, hamarosan pedig a személyi kölcsönök és a jelzáloghitelek is egyre több piacon megjelennek majd. A Revolut által elindított pénzügyi forradalom joggal okoz álmatlan éjszakákat a hagyományos bankok vezetőinek. 

Sebastian Siemiatkowski – az online vásárlás forradalmasítója

A hazánkban kevéssé ismert Klarna egy svéd fintech, amely elsősorban kamatmentes részletfizetési szolgáltatásaival – az úgynevezett BNPL-hitelekkel – került be a köztudatba. A vállalat vezérigazgatója, Sebastian Siemiatkowski tinédzserként még a Burger Kingben dolgozott egy barátjával. Másfél évtizeddel később viszont már olyan, általuk alapított vállalat élén találták magukat, amelynek értéke másfélszerese volt a Burger Kingének. A Klarna felemás tavalyi éve miatt ez már nincs így, de a fintech továbbra is egyike a legígéretesebb szereplőknek a szektorban.

Sebastian Siemiatkowski 2016. június 9-én

Sebastian Siemiatkowski 2016. június 9-én

Fotó: Johan Jeppsson/Bloomberg via Getty Images

A Klarna a kamatmentes részletfizetéstől indulva mára olyan online vásárlási szuperappot fejleszt, ahol minden egyéb teendőt egy helyen bonyolíthatnak le a felhasználók. A Klarna appban több millió terméket tekinthetnek át a felhasználók, megtalálhatják a legkedvezőbb árakat, kényelmesen tárolhatják digitális ajándékkártyáikat, és a vásárlásaikkal járó károsanyag-kibocsátást is semlegesíthetik. 

A Klarna pont azt teszi az online vásárlással, mint a Revolut a bankolással: gyorsabb, egyszerűbb és élvezetesebb megoldást kínál. Nem csoda, hogy mostanra több mint 150 millióan mondtak igent a vállalat szolgáltatásainak igénybevételére. 

Jamie Dimon – a bankóriást megújító vezető

Jamie Dimon 2006 óta ül a világ egyik legnagyobb bankja, a JPMorgan Chase vezérigazgatói székében. Dimon pénzügyi szektorban betöltött szerepét hatásosan érzékelteti, hogy többször beválasztották már a világ 100 legbefolyásosabb embere közé. 

Vezetői stílusát a tökéletességre való törekvés, a kendőzetlen őszinteség és időnként a könyörtelenség jellemzi. Sok tisztelője van, amiért a hagyományos befektetési bankok közül a JPMorgan mutatja a legnagyobb nyitottságot az innovatív technológiák iránt. Tavaly például nagy port kavart a befektetők körében, hogy 12 milliárd dollárra növelték az éves technológiai büdzséjüket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/fintech/2023/01/14/penzugy-digitalizacio-tiktok-instagram-facebook-online-revolut-bank/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …