2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Összebútorozik az Antenna Hungária és a 4iG

Hirdetés

Összebútorozik az Antenna Hungária és a 4iG

Magyarország egyik legnagyobb és a közép-kelet-európai régió meghatározó távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalata jöhet létre a magyar állam és a 4iG Nyrt. stratégiai partnerségének köszönhetően – adta hírül közleményében a régiós távközlési és műholdas piacon az utóbbi időben meglehetősen intenzíven terjeszkedő tőzsdei vállalat. A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő vállalat előzetes stratégiai együttműködési megállapodást kötött az állami tulajdonban lévő Antenna Hungáriával. A megállapodást az állam részéről Mager Andrea, az előbbi társaság tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter írta alá. 

A megállapodás értelmében a 4iG tulajdonába kerülő távközlési cégeket apportálja az AH-ba, és ezzel akár többségi tulajdonossá is válhat. Azt, hogy az apportálás mely cégeket és milyen értékben érint, függ az AH várhatóan októberben végződő átvilágításától, vagyonértékelésétől is. Addigra az előzetes megállapodásokat is véglegesítik. 

Hirdetés

Az együttműködéstől a cég közleménye szerint Jászai Gellért azt várja, hogy „az állam és a magántőke együttműködésével rövid időn belül a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs holdingvállalatát” hozzák létre. Úgy fogalmazott, hogy „az Antenna Hungária többségi részesedésének megszerzése, illetve a két vállalat távközlési portfóliójának, szaktudásának és know-how-jának egyesítése hozzájárul majd a hazai távközlési szektor technológiai fejlődéséhez, illetve versenyképes és magas minőségű szolgáltatások biztosításához az üzleti […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/08/25/osszebutorozik-a-antenna-hungaria-es-a-4ig/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A leggazdagabbak nem garasokkal gyarapodtak a járvány idején

A leggazdagabbak nem garasokkal gyarapodtak a járvány idején

A világ 25 leggazdagabb családjának vagyona összességében 1,7 trilliárd amerikai dollárt ér, ami 22 százalékos …