2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Óriási üzlet az időseknek szóló technológia

Hirdetés

Óriási üzlet az időseknek szóló technológia

Az AgeTech elsősorban a 60 év felettiek igényeire optimalizált technológiákra és szolgáltatásokra utal. Ez azonban nem lebutított technológiát jelent, sokkal inkább azon szolgáltatások összességét, amelyek az öregedéssel járó valódi kihívásokra próbálnak megoldást nyújtani. Az AgeTech-szolgáltatások többek között egyszerűbbé teszik az idősek számára a banki ügyeik intézését, és segítenek megvédeni őket a pénzügyi csalásoktól is.

Ugyanakkor nem csak a pénzügyi ágazatra korlátozódik az AgeTech. Egyre nagyobb az igény az idősek számára kialakított intelligens otthonok iránt is. Az életkorbarát okosotthonok olyan mesterséges intelligenciával feljavított termékeket és szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek saját otthonukban maradhassanak, még akkor is, ha gondozásra szorulnak. 

GettyImages-77611461

Fotó: Peter Macdiarmid / Getty Images Hungary

Hirdetés

Az AgeTech egyedisége abban áll, hogy a célközönséget (vagyis az idősebb felnőtteket) is gyakran bevonják a termék vagy szolgáltatás tervezési és fejlesztési folyamataiba. Ennek előfutára egy olyan otthontervezési modell, amelynek folyamán már a korai szakaszban részt vesznek az idősebb lakók a nekik szánt lakások tervezésében, ezáltal a végeredmény sokkal jobban megfelel az igényeiknek. Ahhoz, hogy egy technológia megfelelő AgeTechnek minősüljön, az integrációnak ugyanilyen formában kell megvalósulnia – magyarán az idősebb felnőtteknek itt is fontos szerepük van. 

Határtalan lehetőségek

Az AgeTech iparág egyre gyorsabb ütemben nő. Az idősgondozásra, az idősek ellátására és az otthoni egészségügyi ellátásra összpontosító amerikai startupok finanszírozása több mint háromszorosára nőtt, 351 millió dollárról (2019) 1,14 milliárd dollárra (2020). Az AARP Longevity Economy Outlook 2019-es jelentése szerint az 50 év feletti amerikai lakosság technológiára fordított kiadásai a 2018-as 140 milliárd dollárról 2050-re várhatóan 645 milliárd dollárra nőnek, ami több mint 500 milliárd dolláros növekedést jelent.

Ezzel párhuzamosan az AgeTech piaci értéke 2025-re várhatóan meghaladja a kétezer milliárd dollárt.

A befektetők és a nagyvállalatok felismerték az AgeTech-piacban rejlő hatalmas lehetőséget, amely a jövőben csak tovább nő majd. Ennek eredményeképpen az idősek számára készült új termékek és szolgáltatások mennyisége egyre bővül, és még az olyan vállalatok is, mint az Amazon és a Best Buy is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/fintech/2023/02/03/fintech-agetech-bank-penzugy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csak egy szűk rétegnek nőtt az inflációnál nagyobb mértékben a bére

Csak egy szűk rétegnek nőtt az inflációnál nagyobb mértékben a bére

A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy az elszálló infláció időszakában, idén kinek …