2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Óriási növekedést várnak a magyar gazdaságtól Londonban

Hirdetés

Óriási növekedést várnak a magyar gazdaságtól Londonban

Változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország devizában fennálló, hosszú lejáratú államadósság-kötelezettségeinek „BBB” szintű, befektetési ajánlású osztályzatát a Fitch Ratings – közölte a nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel. Az MTI beszámolója szerint a Londonban bejelentett döntés indoklásában a Fitch kiemelte:

A „BBB” SZUVERÉN BESOROLÁS TÜKRÖZI A MAGYAR GAZDASÁG ERŐTELJES SZERKEZETI JELZŐSZÁMAIT ÉS A BERUHÁZÁSOK TÁPLÁLTA STABIL NÖVEKEDÉST.

Hirdetés

A Fitch szerint a minősítés mérlegeli másrészről a magas államadósságot és a korábbi unortodox szakpolitikai lépéseket is, valamint azt, hogy az utóbbi években romlottak a kormányzati jelzőszámok.

A magyar államadós-osztályzat stabil kilátása ugyanakkor a Fitch azon várakozását tükrözi, hogy fenntartható lesz a magyar gazdaság kilábalási folyamata, és enyhe mértékű költségvetési konszolidáció is várható, amely lehetővé teszi 2021-től az államadósság-ráta lassú csökkenését – hangsúlyozza a hitelminősítő.

Kilábalóban a magyar gazdaság

A Fitch Ratings londoni elemzői kiemelik, hogy a magyar gazdaság már kilábalóban van a koronavírus-világjárvány okozta sokkból, és a növekedést támogató tényezők között szerepel

  • a továbbra is laza költségvetési politika,
  • az ellenállóképesnek bizonyult ipari termelés,
  • a stabil beruházási kilátások, valamint
  • az ugyancsak fellendülőben lévő külső kereslet.

A cég közölte: előrejelzése szerint

a magyar hazai össztermék (GDP) idén 6,5 százalékkal, 2022–2023-ban évi átlagban 4,8 százalékkal növekszik reálértéken számolva.

A hitelminősítő kiemeli, hogy ezek a növekedési ütemek jelentősen meghaladják a magyar gazdaság növekedési potenciálját.

Ez egyébként azt is jelentené, hogy simán meglesz az 5,5 százalékos növekedés. Orbán Viktor miniszterelnök ezt a számot

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/31/fitch-hitelminosites-megerosites-bbb-londoni-elemzok-gdp-elorejelzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyar óvodai fejlesztőprogram is a legjobbak között végzett a startupversenyen

Csaknem száz startup mérte össze tudását az iPonNovation versenyén, amelyet idén rendeztek meg először. A …