2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Óriási a botrány: megszólalt a polgármester, aki állítólag „védelmi pénzt” akart beszedni

Hirdetés

Óriási a botrány: megszólalt a polgármester, aki állítólag „védelmi pénzt” akart beszedni

„515 nap elteltével ismét kiírta a végrehajtó a Ruszwurm cukrászda kiürítésének időpontját, így ismét tele a Rogán-média Szamos Miklós rágalmaival” – így kezdte válaszát V. Naszályi Márta a vasárnap megjelent cikkünkre. Természetesen, ahogy korábban, most is hasonlóan járunk el, és változtatás nélkül közöljük, ahogy pontokba szedve reagált Szamos Miklós, a két cukrászda tulajdonosának kijelentéseire:

  1. „A Ruszwurm cukrászdát tulajdonló kft. jelenleg több mint 300 millió forinttal tartozik az önkormányzatnak, eddig ennyi pénzzel károsította meg Szamos úr cége a kerületi embereket.
  2. A pereket, amelyek a jelenlegi végrehajtáshoz vezettek, még elődöm, a fideszes Nagy Gábor Tamás vezette önkormányzat indította. Ezek a perek 2022-ben jogerős bírósági ítéletekkel zárultak. A kijelölt II. kerületi jegyző törölte a két cukrászda kereskedelmi engedélyét, így azok már engedély nélkül üzemelnek. Szomorú látni, hogy Szamos úr nem fogadja el a jogerős ítéletet, korruptnak nevezi az ügyben eljáró bírókat, és alaptalanul rágalmazza a kerületi polgármestert.
  3. A végrehajtás megindításáról 2022 végén szavazott az I. kerületi képviselő-testület, egyhangú döntés született. Azaz minden fideszes képviselő megszavazta a „világhírű cukrászat bezáratását”.
  4. Ezek után meglehetősen viccesnek tartom, hogy a Fidesz médiája úgy tálalja az ügyet, mintha én álltam volna politikai bosszút Szamos úron.
  5. Szamos Miklós egyszerűen hazudik: nem kértem és nem kaptam pénzt sem tőle, sem mástól. Szamos Miklóst rágalmazásért feljelentettem. Egyébként szerintem bárki számára könnyen belátható, hogy egy esélytelennek tartott polgármesterjelölt nem kérhet védelmi pénzt egy cukrászdától. A Rogán-művek körében dolgozó miniszteri biztos és társai szájából kifejezetten szánalmas ez a rágalom.
  6. Ha a Fidesznek problémája van azzal, hogy megindult a végrehajtás a Ruszwurm cukrászdával szemben, kérdezzék meg önkormányzati képviselőiket, miért szavazták meg azt. Különösen álszent ez a kormánypárttól azok után, hogy a fideszes képviselők azért indítottak tavaly önkormányzati vizsgálatot, mert szerintük nem vagyok kellően keménykezű a Ruszwurm Kft.-vel szemben.”

Böröcz László is reagált

Böröcz László, a Fidesz polgármesterjelöltje pedig így reagált a közösségi médiában: „Nagyon szomorú, hogy idáig jutottunk! V. Naszályi Márta polgármester asszony ahelyett, hogy megoldást talált volna a Ruszwurm cukrászda megmentésére, a bezárás mellett döntött. Miután összeveszett a tulajdonossal, Szamos Miklóssal, pár héten belül inkább elveszi az I. kerületiektől a világhírű cukrászdát. Az önkormányzat is nagyon rosszul jár, több száz milliós bérletidíj-követelése válik behajthatatlanná. V. Naszályi Márta a 2019-es önkormányzati választásokig feltűnően jó viszonyt ápolt a tulajdonossal, többször is védelmébe vette az előző ciklus testületi ülésein. Megválasztását követően az egyik első intézkedése volt az önkormányzat és a cég között folyó per felfüggesztése. Aztán valami megváltozott, és az önkormányzat újraindította a pert. Hogy mi történhetett? Szamos szerint a polgármester asszony védelmi pénzt kért tőle, amire ő nemet mondott. Most bosszúból zárathatja be a cukrászdát. A polgármester asszonynak nem ez az első ilyen ügye, korábban a tabáni Asztalka cukrászdát akarta bezáratni, ott a testületi többség be tudott avatkozni, így menekült meg a híres helyi cukrászda. Ha rajtam áll, ebben az esetben is megtaláltuk volna a megoldást, hogy a Ruszwurmot, a régi budai vendéglátás egyik utolsó hírnökét is megmentsük a polgároknak, és az önkormányzat se essen el sok száz milliós kintlevőségeitől.”

Szamos Miklós: „védelmi pénzt” akart szedni V. Naszályi Márta

Vasárnap írtuk meg, hogy felszólították a Ruszwurm és a Korona cukrászda tulajdonosát, hogy ürítse ki az üzlethelyiségeit, és az előbbit május 9-én, míg az utóbbit 14-én adja át a végrehajtóknak. Szamos Miklós tulajdonos az Index megkeresésére úgy reagált, hogy szerinte az egész ügy azért csúcsosodott ki, mert V. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/29/ruszwurm-v.-naszalyi-marta-cukraszda-botrany-bezaras-szamos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A paneltulajdonosok lába földbe gyökerezett, az albérletárak stoptáblához értek

Korábban több ízben is beszámoltunk arról, hogy az idei év eddigi hónapjaiban növekedés érzékelhető az …