2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Orbán Viktor tovább üti az önkormányzatokat

Hirdetés

Orbán Viktor tovább üti az önkormányzatokat

A magyar kormány nagyjából egy évvel ezelőtt, decemberben jelentette be a döntését, amely szerint az önkormányzatoknak 2021-ben tilos megemelniük a helyi és a települési adókat, valamint új adót sem vezethetnek be és nem törölhetik el az eddigi adókedvezményeket.

A Pénzügyminisztérium akkor a koronavírus-járványra hivatkozott, mondván, így tudják megóvni a magyar vállalkozásokat, családokat, lakásokat. A döntés a hazai cégeknek kedvezett, de a településeket nehéz pénzügyi helyzetbe hozta.

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy a kormány meghosszabbítja 2022-re a rendeletet, vagyis jövőre is megtiltja az önkormányzatoknak, hogy emeljék a helyi adókat, vagy újat vessenek ki. Ez azért is nehezíti tovább az önkormányzatok helyzetét, mivel a 2022-es adócsomagban szerepel a kkv-knak szóló iparűzési adó megfelezése, ami 150 milliárd forintot von el tőlük.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/26/orban-viktor-tovabb-uti-az-onkormanyzatokat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már több mint 70 ezer kérelem érkezett az otthonfelújítási támogatásra

Mint ismert, a gyermeket váró vagy nevelő családokat segítő otthonteremtési program január óta a hárommillió …