2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Orbán Viktor: Megoldást kell találni Magyarország ellátási aggályaira

Hirdetés

Orbán Viktor: Megoldást kell találni Magyarország ellátási aggályaira

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen az ukrajnai háború Európára gyakorolt hatásai kerültek szóba, így a katonai, az energia- és az élelmiszerbiztonság ügye.

Orbán Viktor a tárgyaláson ismét kiállt Magyarország energiabiztonsága mellett, és hangsúlyozta: hazánk ellátási aggályaira megoldást kell találni, mielőtt bármilyen szankció kivetésére sor kerülhetne az orosz olajszállításokra vonatkozóan – ismertette a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Magyarország nélkül is lehet embargó

Németország hajlandó lenne támogatni, hogy az Európai Unió tagországai Magyarország nélkül vezessenek be embargót az orosz kőolajra – erről már Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter beszél egy hétfői interjúban. A Zöldek politikusa a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte, hogy csalódott az orosz olajembargó ügyének elhúzódása miatt.

Hirdetés

Rámutatott, hogy a tárgyalásokat, egyeztetéseket az Európai Bizottság vezeti. Hozzátette: ha a brüsszeli testület elnöke azt mondja, hogy

„MEGCSINÁLJUK 26-AN, MAGYARORSZÁG NÉLKÜL, AKKOR EZ EGY OLYAN ÚT, AMELYET MINDIG TÁMOGATNÉK”.

Felmondva

Közben Varsó felmondta az Oroszországot Európával összekötő gázvezetéken történő gáztranzitról szóló 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/23/energiabiztonsag-orban-viktor-gazdasag-szankciok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rekordösszegű kárkifizetéseket hozhat az idei viharszezon

A júniusi adatok szerint a társaságok ebben a hónapban 21 ezer bejelentés nyomán több mint …