2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Orbán Viktor bejelentette, és már itt is vannak az újraindítási hitelek feltételei

Hirdetés

Orbán Viktor bejelentette, és már itt is vannak az újraindítási hitelek feltételei

A lassan véget érő jegybanki finanszírozású NHP Hajrá program kivezetése utánra ígért új, állami támogatású, legfeljebb félszázalékos kamatozású hitelprogramokat Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság konferenciáján. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig nagy vonalakban ismertette a részleteket is, megemlítve, hogy legalább hat új konstrukciót indítanak útjára hamarosan. Egyúttal ígéretet tett arra is, hogy közzéteszik a részleteket.

Nos, erre mindössze pár órát kellett várni, a Kavosz Zrt. honlapján már meg is jelent az új hitelprogramok termékleírása. A legkedvezményesebb konstrukciót, a Széchenyi Turisztikai Kártyát azok a vállalkozások igényelhetik, amelyek az üzletszabályzatban megjelölt termékköröket fő- vagy melléktevékenységként legalább 2020. március 31. óta végzik, és e tevékenység(ek)ből származott a 2020-as üzleti évben a bevételük legalább harminc százaléka. Fontos kitétel, hogy csak lejárt köz- és hiteltartozás-mentes igénylők juthatnak hozzá a kezelésidíj- és kamatmentes, egymilliótól akár kétszázötvenmillió forintig akár ingatlanfedezet nélkül igényelhető kölcsönhöz. Persze fontos, hogy a vállalkozás magánszemély tulajdonosa készfizető kezességet vállal a hitel fejében, de a fő biztosítékot az állami tulajdonú Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezessége adja. A futamidő egy, két vagy három év lehet. 

A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitelt ugyancsak a köztartozásmentes vállalkozások igényelhetik. Célja, hogy likviditási forrást biztosítson a foglalkoztatotti létszám megtartásának biztosítása érdekében a munkabérek, személyi jellegű ráfordítások, egyéb személyi jellegű kifizetések megelőlegezésére. Az érintett kis- és középvállalkozások egymilliótól 750 millió forint hitelösszegig akár ingatlanfedezet nélkül igényelhetik a kétéves futamidejű kölcsönt, ha cserébe vállalják, hogy az érintett munkavállalói kör legalább kilencven százalékát megtartják. A kamat fixen évi 0,1 százalék. A törlesztés megkezdése előtt legfeljebb kilenc hónapos türelmi időt kaphatnak a cégek. 

Hirdetés

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz az átmeneti likviditási problémák megoldását célozza, szabad felhasználású, akár bankkártyával is igénybe vehető konstrukció lesz, és amint azt Parragh László délelőtt említette, ez is júliustól lesz elérhető. A lehívott összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető lesz. Némi megkötést jelent, hogy a középvállalkozások csak a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel kombináltan igényelhetik, és a kért Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz összege kisebb vagy egyenlő lehet a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel összegénél. E feltétel miatt a folyószámlahitelre is vonatkozik a dolgozók megtartásának kötelezettsége. A mikrovállalkozásokra ez a kombinációs kötelezettség nem vonatkozik. A folyószámlahitel összege egymilliótól százmillióig terjedhet, és ez is kétéves futamidejű, törleszteni azonban a lejárat végén, egy összegben kell. A biztosított állami támogatásoknak köszönhetően az ügyleti kamat fix évi 0,1 százalék. 

<img id="kep_szerkfoto_image_38430865" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3843/38430/384308/38430865_eca925548cebbad938dbc0bc2100d825_wm.jpg" alt="Orbán Viktor beszédet mond a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/09/koronavirus-magyarorszagon-orban-viktor-parragh-laszlo-szechenyi-kartya-tamogatas-turizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jól fizet idén nyáron a diákmunka

Jól fizet idén nyáron a diákmunka

A közoktatásban a napokban véget ért a tanév, amely egyúttal a diákmunka főszezonjának nyitánya is. …