2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ön szerint hol és mit dolgoznak a diákmunkások?

Hirdetés

Ön szerint hol és mit dolgoznak a diákmunkások?

A Nyári diákmunka programra a 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban éppen nem álló, vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező diákok regisztrálhatnak. 

Foglalkoztatásukhoz önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban működő vállalkozások kérhetnek támogatást

Hirdetés

– közölte Kutnyánszky Zsolt, a Technológiai és Ipari Minisztérium iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára.

A legtöbb esetben az önkormányzatok keresnek hivatalsegédeket a nyári szabadságolások idejére, az állandó munkaerő pótlására.

A helyhatóságok számára legfeljebb két hónap időtartamra teljes egészében megtérítik a legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás után fizetett bért.

Emellett jelentős az igény a turizmus, vendéglátás területén is, itt elsősorban a szállodákban, éttermekben, fagylaltozókban várják a diákok segítségét az idegenforgalmi főszezonban. A szektorban eddig mintegy ötezer diák foglalkoztatására nyújtottak be kérelmet, ami a teljes igény közel húsz százaléka. A cégeknél legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható, a program a munkabér összegének háromnegyedét vállalja át.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/04/on-szerint-hol-es-mit-dolgoznak-a-diakmunkasok-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Itt a határozat a Ryanair-bírság okáról

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy 300 millió forintos bírságot kapott a Ryanair …