2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ömlik Európába az amerikai cseppfolyósított földgáz

Hirdetés

Ömlik Európába az amerikai cseppfolyósított földgáz

Az Európába irányuló amerikai cseppfolyósított földgázszállítmányok (LNG) volumene 2021-hez képest nagyjából háromszorosára nőtt 2022 első hét hónapjában – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

A jelentés szerint az Egyesült Államokból Európába importált LNG az Eurostat adatai szerint 15 milliárd köbméterrel emelkedett. Míg tavaly az Egyesült Államok 8 milliárd köbméter LNG-t juttatott Európába, addig ez a mennyiség 2022 első hét hónapjában 23,2 milliárd köbméterre nőtt. Mivel ugyanebben az időszakban az Egyesült Államok teljes LNG exportja csak 8 milliárd köbméterrel lett nagyobb, a többlet közel fele az ázsiai szállítások átirányításának köszönhető – állapította meg a MEKH.

 

Hirdetés

Az európai LNG-terminálok kihasználtsága továbbra is változatos képet mutat. Amíg az Atlanti-óceánhoz és a Földközi-tengerhez is kapcsolatokkal rendelkező Spanyolországban októberben már a 80 százalékot is elérte a terminálok kihasználtsága, addig Lengyelországban és Litvániában a Balti-tengernél ez 50 százalék alatt maradt.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221125_europa_amerikai_cseppfolyositott_foldgaz_lng#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy eltörlik az üzemanyagár-stopot

Már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy eltörlik az üzemanyagár-stopot

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója kedd este fél tizenegykor …