2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Olyat mondott Varga Mihály, amivel a forintot és az OTP részvényeit is megrángatta

Hirdetés

Olyat mondott Varga Mihály, amivel a forintot és az OTP részvényeit is megrángatta

Egerben, a Magyar Közgazdasági Társaság 61. vándorgyűlésén Varga Mihály pénzügyminiszter is felszólalt. Elmondta, a kormány mérlegeli, hogy milyen további lépéseket tehet. Úgy látják, hogy egyes szektorok rekordnyereséget érnek el, mindenekelőtt a bankszektor, ezért további adóeszközöket vethetnek ki, hogy a megnövekedett hiányt mérsékeljék.

Ugyancsak felmerülhet a kamattámogatások csökkentése, mondván, hogy indokolatlan lehet 3-5 százalékos hitelkamatokat fenntartani, amikor a piaci szint ennek a többszöröse. Több részletet ezekről nem mondott, vélhetően a harmadik negyedéves adatok tükrében fognak döntést hozni. A további bankadóemelések lehetséges kivetése meglehetősen ijesztően hangzott, a forint gyengülni kezdett, az OTP részvénye hirtelen 7 százalékkal csökkent – világított rá az Economx.

A bankadóemelés ötletét lengette be a pénzügyminiszter

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/09/21/varga-mihaly-penzugyminiszter-forint-otp-arokszallasi-zoltan-equilor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …