2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / OLAF: Magyarország vezeti az uniós pénzekkel történő csalások listáját

Hirdetés

OLAF: Magyarország vezeti az uniós pénzekkel történő csalások listáját

Magyarországra szabták ki a legtöbb büntetést az uniós pénzekkel történő csalások miatt 2016 és 2020 között – derül ki az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) éves jelentéséből, amelyről a Euronews számolt be

A jelentés szerint a korrekció aránya az unió strukturális, valamint a mezőgazdasági alapjai kifizetéseinek 2,2 százalékát érinti, amely az uniós átlagnak (0,29 százalék) több mint hétszerese, és még a második legrosszabb eredményt produkáló Bulgária indexének (0,69 százalék) is több mint háromszorosa. A tavalyi adat azonban még ennél is rosszabb volt, közel négy százalékot tett ki. A magyar hatóságok által kivizsgált ügyek kétharmadában történt vádemelés, így összességében javult az együttműködés az uniós szervekkel.

Ville Itälä, az OLAF igazgatója a Euronewsnak azt mondta, a szám más uniós tagállamokhoz képest valóban magas, ám 2016-hoz képest javult a helyzet. Tavaly „mindössze” kétmillió euró értékben tettek ajánlásokat.

Svédországban, Lettországban, Finnországban és Cipruson nulla százalék volt a pénzügyi ajánlások aránya, vagyis ott egyáltalán nem döntöttek korrekciós intézkedésekről az ellenőrök. 

Hirdetés

Az elmúlt öt évet összegezve a magyar hatóságok nagyjából átlagos arányban vették figyelembe az OLAF ajánlásait, 

Tizenhat ügyben nem tettek semmilyen lépést, kilenc esetben vizsgálódtak, ebből hat ügyben történt vádemelés. A 67 százalékos vádemelési arány uniós szinten magasnak számít.

Az évente megindított vizsgálatok száma romlott. Nyolc vizsgálat indult, ebből négy zárult a magyar hatóságok irányában ajánlással. Tavaly összesen öt vizsgálatról számoltak be és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/10/europai-unio-magyarorszag-unios-penzek-csalasok-olaf-jelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerencsejáték: Magyarország Eb-győzelme népszerű kimenetel

Szerencsejáték: Magyarország Eb-győzelme népszerű kimenetel

A múlt heti volt a most zajló futball-Európa-bajnokság legsűrűbb, legtöbb mérkőzéssel bíró hete, és ez …