2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Októberig maradt idő, hogy megússzuk a 15 százalékos nyereségadót

Hirdetés

Októberig maradt idő, hogy megússzuk a 15 százalékos nyereségadót

Az uniós pénzügyminiszteri csúcson egyetértés volt abban, hogy a gazdaság újraindításához továbbra is támogató költségvetési politikára van szükség, ennek túlzottan korai visszavonása ugyanis akár egy új visszaesést is eredményezhetne. Erről beszélt Varga Mihály a szlovéniai Brdóban az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után.

A magyar kormány álláspontja kezdetektől világos, a gazdaságvédelem után a gazdaság újraindítására van szükség, ezt követően kell majd fokozatosan visszatérni a költségvetési hiány csökkentéséhez

– fogalmazott a magyar pénzügyminiszter, aki szerint ezt igazolja, hogy a magyar kormány gazdaságvédelmi és -újraindítási intézkedései idén mintegy 8 százalékponttal járultak hozzá a gazdaság teljesítményéhez, azaz ennyivel mérséklik a járvány okozta válság hatásait. Kiemelte:

A magyar gazdaság újraindítása az egyik leggyorsabb, az előző év azonos időszakához viszonyítva 17,9 százalékos második negyedéves GDP-növekedés jelenleg a harmadik az uniós rangsorban.

Hirdetés

Az uniós tárcavezetők egyebek között arról tárgyaltak, hogy a válság után a tagállamok hogyan tudnak visszatérni az általános európai uniós szabályok által megkövetelt kiegyensúlyozott költségvetési politikához anélkül, hogy ez a növekedés kárára válna. A tárca közleménye szerint az ülésen megerősítették Magyarország álláspontját, miszerint a gazdaságpolitikának elsősorban a beruházások fokozására, a munkahelyteremtésre és a válság következtében kiesett kapacitások versenyképes pótlására kell összpontosítania.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy Magyarországnak következetes és határozott álláspontja van a globális minimumadót érintően, a kormány nemet mond az adóemelésre.

A 15 százalékos minimumadó bevezetése adóemelést, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/11/ecofin-penzugyminiszterek-csucstalalkozo-szlovenia-varga-mihaly-europai-unio-15-szazalekos-nyeresegado/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felminősítette Magyarországot a Moody’s

Felminősítette Magyarországot a Moody’s

Felminősítette Magyarországot a Moody’s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az …