2021. február 25., csütörtökMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Okosan kell sajnálni egy beteg gyereket

Hirdetés

Okosan kell sajnálni egy beteg gyereket

Például egy kézégett kisgyereknek megtanítani, hogyan tud a sérült kezével enni, fölkelni, tovább élni, elfogadva a maradandó nyomokat. Például ez, de lényegében maga a segítés, ami motivál

– mondta el az ápolók napja alkalmából a Bethesda Gyermekkórház munkatársainak egyike, mi a legfontosabb elem, amely őt személy szerint jó ideje a közmondásosan nehéz ápolói pályán tartja.

Egy beteg kisgyermek ágya fölött állni, pláne, akinek nem tudnak a szenvedésén enyhíteni, a Bethesda ápolóit is rettenetesen megviseli. Ettől függetlenül tudják, egymástól tanulják, hogy okosan kell sajnálni egy beteg gyermeket, és hogyan kell őt okosan sajnálni.

Az ápolónők akkor sincsenek könnyű helyzetben, amikor a gyermeknevelés, a család mellett kell megoldaniuk hajnali, éjszakai, hétvégi műszakváltásokat. Ez csak akkor működik, teszik hozzá, ha megértő férjet találnak, vagy a szülők, nagyszülők besegítenek.

Hirdetés

D1I0228

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

A kiegyensúlyozott otthoni légkör és az anyaszívű apák mellett persze ahhoz, hogy valaki ápolóként hosszú távon megállja a helyét, ugyanúgy szükség van rengeteg türelemre, precizitásra és legfőképpen empátiára – derült ki szintén a bethesdás ápolók elmondásából.

A folyamatosan tanulási, fejlődési lehetőséget azonban kiemelik mint az ápolói pálya egyik legnagyobb szépségét, ahogy lassan, de biztosan egyre nagyobb megbecsültséget éreznek.

Nincs két egyforma napom. Sokszor eltervezem, hogy aznap mit fogok csinálni, amit nemegyszer felülír egy problémás, kórokozókkal terhelt gyermek érkezése, vagy egy új vegyszer bevezetésének igénye. Nap nap után kutatni kell az innovációt. Ez nagyon érdekes, még egy percig nem untam életem során

– vallotta be egy másik ápolónő a Bethesda Gyermekkórházból, akihez hasonlóan kolléganői közül sokan kiemelik, hogy ápolóként folyamatos tanulás az ember élete. Főleg, ha tudatosan tervez, az ápolószemélyzet tagjaként is szépen épülhet a karrierje.

Ahhoz, hogy az orvos mellett valóban egyenrangú fél legyél, az ápolóként rajtad is múlik, ahhoz fel kell nőni, úgy kell viselkedni, és olyan tudást kell szerezni. A nővérekben általában máig van egy kisebbségi komplexus, dacára annak, hogy egyre többüknek van diplomája. A régi vágású orvosokkal még mindig nehéz, viszont egyre többen nyitottak a nővérek felé, és értékelik őket.

Ápolók nélkül nincs gyógyítás

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója maga is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/19/bethesda-gyermekkorhaz-apolok-napja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Utoljára Bajnaiék alatt épült annyi új lakás, mint a koronavírus-válság idején

Utoljára Bajnaiék alatt épült annyi új lakás, mint a koronavírus-válság idején

A KSH szerdán kiadta a 2020-as negyedik negyedévi lakásépítési adatokat, amelyekből kiderül, hogy utoljára 2009-ben, …