2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Offshore cégeken keresztül adják-veszik az orosz tankerhajókat

Hirdetés

Offshore cégeken keresztül adják-veszik az orosz tankerhajókat

A világ legnagyobb tartályhajó-üzemeltetői közé tartozó vállalat a Sovcomflot öt tankerhajót adott el a dubaji székhelyű Koban Shippingnek, és további négy földgázszállítót pedig a szingapúri székhelyű Eastern Pacific Shippingnek – Wall Street Journal nyilatkozó az ágazatot jól ismerő források szerint. További hajók eladásáról is folynak a tárgyalások, olyan cégekkel, mint a China Merchants vállalat. Az Eastern Pacific 700 millió dollárt (több mint 250 milliárd forintot) fizetett a hajókért.

Vlagyimir Putyin miután megtámadta Ukrajnát, számtalan európai uniós vállalat felhagyott az orosz üzletekkel. Ezért a korábban említett tranzakciók még a vasárnap lejáró szankciós határidő előtt történtek. A Lloyd’s List korábban arról számolt be, hogy a Sovcomflot a flottájának akár egyharmadát is el akarja most adni.

A vállalat egyébként 122 hajót birtokol és üzemeltet – nyersolajtankereket, földgázszállító hajókat és jégtörőket is. A szentpétervári székhelyű vállalat írásos közleményében azt írta, hogy eladja „az elöregedő eszközeit, valamint azokat a hajókat, amiket később az orosz kereskedelmi flottával szemben bevezetett korlátozások miatt lehetetlen lenne”.

Hirdetés

Offshore offshore hátán

Egy ilyen tranzakció során egyes hajók végső biztos tulajdonosainak kiléte jó ideig bizonytalan marad – az adás-vétel valószínűleg fedőcégek hálóján keresztül zajlik. Ráadásul a szankciókkal sújtott vállalattól való közvetlen vásárlás büntetési kockázatot is hordoz magában. Hajózási brókerek szerint:

az eladott hajók némelyikének megváltoztatták a nevét és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/14/offshore-cegeken-keresztul-adjak-veszik-az-orosz-tankerhajokat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

A Gazprom vásárlók mintegy fele nyitott speciális számlát

Körülbelül 54 vállalatnak van megállapodása a Gazprom Exporttal, vannak közöttük nagy, közepes és kisvállalatok. Adataim …