2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Odarúgott a nagy hitelminősítőknek a kormánybiztos

Hirdetés

Odarúgott a nagy hitelminősítőknek a kormánybiztos

György László a Portfolión megjelent írását egy anekdotával kezdte, amely szerint Bill Clintont megkérdezték, hogy mi szeretne lenni a következő életében, mire azt válaszolta, hogy állampapírpiac.

Az elnök azért mondhatta ezt, mert e szerint a kissé ironikus megközelítés szerint a kormányoknál – még az Egyesült Államokénál is – nagyobb hatalma van az állampapírpiacnak

– vélekedik a kormánybiztos.

Szerinte a hatalmas befektetési alapok szigorú szabályok mentén fektetnek be (vagy nem) állampapírokba. Azt is mérlegelik, hogy az adott országot a nagy hitelminősítők – a Fitch, Moody’s, Standard and Poor’s – milyen kockázatúnak minősítik.

Hirdetés

Ezek a szervezetek Magyarországot sorra leminősítették januárban, amit a forint gyengülésében a saját bőrünkön is megérezhettünk. Ebből is látszik, milyen gyorsan hatnak a hazai gazdaságra a nagy hitelminősítők nyilatkozatai. 

Azóta a forint már visszaerősödött, sőt tavaly májusi szintre szárnyalt az euróval szemben csütörtökön, tehát erős fundamentumokkal vissza lehet verni a negatív nyilatkozatok hatásait.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/02/gyorgy-laszlo-hitelminosito-moodys-fitch-leminosites-befektetes-szupermerfoldko/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerda estére erősödött a forint

Szerda estére erősödött a forint

Az euró jegyzése a szerda reggel 7 órai 388,82 forintról 387,93 forintra gyengült este fél …