2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nyaralásra euró: így váltson, hogy csak a napon égjen le!

Hirdetés

Nyaralásra euró: így váltson, hogy csak a napon égjen le!

A forintárfolyam úgy hullámzik, mint egy horgászcsónak a Balaton közepén, ezért szakértőink nem tanácsolják, hogy sokáig gondolkodjunk a devizaváltás időpontján:

Nem valószínű, hogy a jelenleginél adódik jobb alkalom az euróváltásra

Hirdetés

– figyelmeztet Horváth András, az MBH Bank vezető elemzője. A szakértő szerint az utóbbi napokban a 375 alatti szinten tartózkodó euró-forint árfolyam ideális volt a devizaváltásra, véleménye szerint a jelenlegi környezetben nem igazán éri meg tovább várni az euróvásárlással.

Ezt megerősítette Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője is, ugyanis a 365–375-ös árfolyamsávnál markánsan alacsonyabbat nem vár a következő időszakban, ugyanakkor a csütörtök-pénteki árfolyamingadozás után minimális várakozásra int. 

A volatilitás (az árfolyam mozgékonysága – a szerk.) a következő hetekben magasabb lehet a korábban megszokottnál, ezért érdemes lehet megvárni egy korrekciós hullámot, amíg a jegyzés visszatér az említett 365–375-ös sávba

– világított rá a szakértő, és hozzátette, hogy a keddi kamatdöntő ülés közeledtével gyengülni kezdett a forint – három nap alatt tíz forinttal drágult az euró. Megjegyezte, hogy a forint gyengülésének irányába mutathat az MNB várható kamatvágási ciklusa, viszont erősítette a magyar fizetőeszközt a globális befektetési klíma, a folyó fizetési mérleg javulása és a földgáz világpiaci árának csökkenése. Cikkünk írásának pillanatában, péntek este 375 forint 20 fillért ért egy euró.

EURHUF 2023-05-19 18-22-51.png

Hogyan váltsunk eurót?

Amiért érdemes idehaza váltani, az a tervezhetőség, mivel a célváros pénzváltóiban nem biztos, hogy vesznek forintot – világított rá az Indexnek Veres Patrik, a GRANTIS öngondoskodási szakértője.   

Az utazás előtt itthon pontosabban fel tudjuk mérni, hogy az egyes szolgáltatóknál milyen árfolyamon és egyéb költségekkel tudunk pénzt váltani, így van időnk és lehetőségünk a számunkra legjobb árfolyamon devizát vásárolni

– magyarázta a szakértő. Ugyanakkor szerinte nem érdemes éjjel-nappal a „tökéletes” árfolyamra várni, célravezetőbb lehet, ha átlagolunk: már az utazás előtt néhány héttel-hónappal kezdjük el apránként vásárolni a kiszemelt devizát, rendszeres időközönként.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/20/euro-forint-tozsde-dollar-arfolyam-penzvaltas-deviza-devizavaltas-valuta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ideje átgondolni a pályaválasztást: a mesterséges intelligencia arannyal kövezi ki a karrierutakat

Ideje átgondolni a pályaválasztást: a mesterséges intelligencia arannyal kövezi ki a karrierutakat

„Hiába tud ma már sok mindent a mesterséges intelligencia (MI), fel kell készíteni a munkavállalókat, …