2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nő az állami dolgozók fizetése, átírják a bérmegállapodást

Hirdetés

Nő az állami dolgozók fizetése, átírják a bérmegállapodást

Az állami közszolgáltatóknál gyors megegyezésre számítanak a fizetések rendezéséről, ami az infláció miatt régóta napirenden van – írja a Napi.hu.

A MÁV; a Volánbusz; a Magyar Posta; és az állami közműszektor munkavállalóinak a bére átlagosan 15-16 százalékkal emelkedhet 2023-tól az érvényben lévő bérmegállapodás alapján tervezett 5 százalék helyett.

Hirdetés

A szakszervezetek, a kormány és a vállalatvezetők mielőbbi megállapodásra törekednek, így valószínű, hogy már a januári fizetések is tartalmazzák a vártnál nagyobb béremelést. A tárgyalások az állami vállalatok országos érdekegyeztető fórumának keretében, a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumán (KVKF) kezdődnek.

A szakszervezeti konföderációk és az állami cégek vezetői mellett a kormány képviseletében Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium miniszter-helyettese tárgyal a 2021-ben aláírt, három évre szóló bérmegállapodás korrekciójáról.

A KVKF keretében zajló egyeztetés után folytatódik az alkudozás az állami vállalatok vezetőit tömörítő Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (Stratosz) és a munkavállalói érdekképviseletek között.

Az új feltételekkel életbe lépő béralku aláírása után a szakszervezeteknek helyben kell folytatniuk az egyes cégeknél a konkrét, munkakörökre szabott bérintézkedésekről szóló tárgyalásokat. A folyamat még ebben a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/15/bermegallapodas-fizetes-berrendezes-inflacio-allami-ceg-mav-volan-magyar-posta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az árstop miatt abból is hiány van, amire senki nem gondolna

Az árstop miatt abból is hiány van, amire senki nem gondolna

Tavaly július óta drasztikusan megugrott a fagyasztóládák és fagyasztószekrények iránti kereslet Magyarországon. A jelenségről az …