2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nincs több titok, így állnak a magyar bérek az EU-s országok rangsorában

Hirdetés

Nincs több titok, így állnak a magyar bérek az EU-s országok rangsorában

A Békés vármegyei Murony kisboltjában egy alkalmazott a szakmunkásoknak járó kötelező bérminimumért, havi nettó 216 800 forintért dolgozik főállásban. A dolgozó az RTL Híradó kérdésére elmondta, hogy a biztos megélhetéshez másodállást kell, hogy vállaljon, mivel költségei jóval magasabbak, mint a fizetése.

Az Eurostat adatai szerint, adókkal és járulékokkal együtt tavaly 4 907 forintba került egy magyarországi dolgozó a munkáltatóknak. Az európai uniós átlagnak alig több mint 40 százalékába. Ennél kevesebbet csak Romániába és Bulgáriába költenek a munkavállalókra. 

Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója szerint nem lehet túl magas vásárlóerőt várni, amíg a magyar bérek uniós összehasonlításban az utolsó három helyen vannak. A dolgozókat ráadásul a magas áfakulcs is sújtja.  

Hirdetés

A román vásárlóerő megelőzte a magyart

Az eltérő árszínvonal miatt már a román vásárlóerő is megelőzte a magyart. Az Eurostat szerint  egy átlagos kétgyerekes család is 2 százalékkal többet vásárolhat Romániában, mint Magyarországon.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/10/berkoltseg-eurostat-unio-vasarloero-romania-bulgaria-fizetes-adokedvezmeny-dolgozok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …