2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nincs lehetőség most csatlakozni naperőművek építéséhez

Hirdetés

Nincs lehetőség most csatlakozni naperőművek építéséhez

A hálózati engedélyesek 2022. május 2-án ismertették a nagyfeszültségű és a nagy/középfeszültségű transzformátorállomásokhoz rendelt aktuális szabad kapacitások nagyságát, pontosabban annak hiányát, mivel közlésük szerint jelenleg az aktuális szabad erőművi csatlakozási kapacitás értéke 0 megavoltamper (MVA).

Az átviteli rendszerirányító MAVIR pedig szintén 0 MVA-ban állapította meg a villamosenergia-rendszer teljesítmény-egyensúlyának és a kiegyenlítő szabályozási kapacitásoknak a biztosíthatósága szempontjából a villamosenergia-rendszerbe befogadható időjárásfüggő erőművi kapacitás mértékét (korlátját) – olvasható a MAVIR honlapján ismertetett tájékoztatóból.

A Portfolio elemzéséből kiderül, hogy a már befogadott csatlakozási igényeken túl újabb csatlakozási igény egyedi eljárás keretében, valamint az időjárásfüggő erőművek esetén a jogszabályi előírások szerinti úgynevezett mentességi feltételek vállalása esetén fogadható be.

Hirdetés

Miután Magyarországon évek óta szinte csak fotovoltaikus erőművek épülnek, az új fejlemények elsősorban a naperőmű-beruházókat érintik.

A naperőműprojektek folyamatosan javuló megtérülése drasztikusan megnövelte a hálózati csatlakozási kapacitások keresletét. Miközben a kapacitások elosztására alkalmazott érkezési sorrend alapú eljárásrend alkalmatlanná vált a helyzet kezelésére – derül ki a Portfolio elemzéséből.

A MAVIR és az elosztó […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/10/csatlakozasi-stop-van-naperomuvek-epitesehez/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csökkent a kőolaj ára

Csökkent a kőolaj ára

A kínai hatóságok által bejelentett gazdaságtámogató intézkedések, köztük a vállalatok adókedvezményei és az autóvásárlások adócsökkentése szakértők …