2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nincs elég szakmunkás, a hegesztő-lángvágók kérik a legtöbbet

Hirdetés

Nincs elég szakmunkás, a hegesztő-lángvágók kérik a legtöbbet

Alaposan átalakult a munkaerőpiac a Profession.hu felmérése szerint. A legfontosabb szegmens, hogy alaposan megnőtt a kereslet a szakmunkások iránt, a munkáltatók valósággal vadásszák őket. A legnagyobb hirdetésszám-növekedés Vas, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében történt.

Egészen pontosan közel kétharmadával több szakmunkást keresnek a cégek, mint tavaly. Az építőipari álláshirdetések nőttek a legnagyobb mértékben, egészen pontosan 41 százalékkal az elmúlt egy év alatt. Ebben a szektorban már évek óta szakemberhiány van a járványtól függetlenül. A külföldre vándorlás, a szakma elöregedése és a megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlás elmaradása a fő ok.

A szakemberek iránti igényt elemezve kirajzolódik, hogy a gépkezelők iránti kereslet nőtt a legnagyobb mértékben idén: 113 százalékos növekedés mérhető az előző éves adatokhoz képest, amit a betanított munka (103 százalék), a felszolgáló, pincér, pultos (101 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/20/profession-munka-munkaeropiac-munkaero-beremeles-szakmunkas-epitoipar-vendeglatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Betegesek, de hasítanak a neten a nyugdíjas nagyik

Betegesek, de hasítanak a neten a nyugdíjas nagyik

Szélsebes ütemben öregszik hazánk és Európa lakossága is – ez derül ki az Eurostat felméréséből. …