2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nincs elég sofőr az Egyesült Királyságban

Hirdetés

Nincs elég sofőr az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság csak az év elején hagyta el gyakorlatilag is az Európai Uniót, de a vállalatok máris érzik, hogy mennyire tudnak hiányozni a kelet-közép-európai bevándorlók – írja a Napi.hu. Számos ágazatnak a mezőgazdaságtól az egészségügyig hirtelen alkalmazkodnia kellene ahhoz a problémához, hogy nem áll rendelkezésére az olcsó bevándorló-vendégmunkás munkaerő az EU keleti részéből.

A szállítási gondok már nyilvánvalóvá váltak. Friss gyümölcs és zöldség, illetve tej kerül a szemétbe, mert nem sikerült időre elszállítani – mondja Tom Bradshaw, a National Farmers Union elnökhelyettese. A legnagyobb áruházláncok időnként áruhiánnyal küszködnek, miután nem érkezik meg időben, amit rendelnek.

Kapcsolódó

Magyarország ellenzi az új EU-s fuvarozási törvényeket

Az új fuvarozási szabályok átmentek az EU Közlekedési Tanácsán. Magyarország nemmel szavazott.

Hirdetés

Hatalmas hiány van teherautósofőrökből.

Szakmai szervezetek szerint az elmúlt évben még 76 ezer emberre lett volna szükség ebben a munkakörben, idén pedig már 90 ezerre. A Boris Johnson-kormány mindeddig visszautasította azt az ágazati javaslatot, miszerint ideiglenes vízumot kellene adni a tengerentúlról érkező teherautó-vezetőknek. A Brexit melletti döntő érv ugyanis éppen az volt, hogy meg lehet fékezni a migrációt.

A londoni kormány álláspontja szerint a munkaadóknak nem a külföldi munkaerőre kellene költeniük a pénzüket, hanem a hazai munkaerőpiacon kellene keresgélniük alkalmas embereket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/21/egyesult-kiralysag-brexit-soforok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megmenteni a cigány lelkeket az első ezer napban

Megmenteni a cigány lelkeket az első ezer napban

A szegénység még leírható valaminek a hiányával, a mélyszegénység már nem – helyette már inkább …