2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nincs elég málna, aligha lesz olcsóbb

Hirdetés

Nincs elég málna, aligha lesz olcsóbb

Valószínűleg már nem lesz olcsóbb a kilónként jelenleg három-négyezer forintba kerülő málna. Mivel a hazai termesztés jelentősen visszaesett, már a belföldi fogyasztásra sem elegendő a termés – mondta az InfoRádiónak Hunyadi István, a Fruitveb – Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

Magyarországon 27 ezer tonna málna termett az 1990-es években, ma viszont már csak alig ezer tonnát tudnak a termelők leszedni évente, kevesebb mint 200 hektár területen. Hunyadi István elmondta:

A KLIMATIKUS VÁLTOZÁSOK NEM TESZIK LEHETŐVÉ, HOGY RENTÁBILISEN LEHESSEN DOLGOZNI A HAZÁNKBAN HASZNÁLT FAJTÁKKAL, MIVEL A MÁLNA HIDEGEBB ÉGHAJLATRA VALÓ GYÜMÖLCS.

Hirdetés

Ráadásul a málna nem szereti a nagyon meleg periódusokat. A szakember hozzátette: a betakarítási feladatok elvégzéséhez is egyre  nehezebb megtalálni a  megfelelő minőségű és mennyiségű munkást. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/17/malnatermesztes-arak-termesztes-fruitveb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bicikliút épül a Balatonig

Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze az épülő Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat – jelezte az …