2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Németországban új szociális program lesz

Hirdetés

Németországban új szociális program lesz

Az eddigi munkaerő-piaci Hartz-programban a bírálók szerint a munkanélküli ellátások túl magasak voltak, és ezért csak gyenge ösztönző hatásuk volt a munkába való visszatéréshez. Olaf Scholz, német kancellár vezette koalíciós kormány szociális reformjának kezdeményezője a munkaügyi miniszter, Hubertus Heil volt. A hivatalosan Bürgergeld nevet viselő polgári juttatási rendszer január elsején váltja fel a Hartz-programot.

Még a parlamentnek el kell fogadnia

A tervek szerint az egyedülálló munkanélküli felnőttek havi 502 eurós támogatásban részesülnek – a Hartz-program havi összege jelenleg 449 euró, így mostani változás értelmében a változás 53 euró lesz. A 2023-tól életbe lépő új rendszer kötelezni fogja a munkanélkülieket az állást közvetítő központokkal való együttműködésre. Az eddigi információk szerint, aki ezt elmulasztja, az büntetésre számíthat. 

Az új támogatási rendszer biztonságot nyújt, és esélyeket biztosít

– érvelt Olaf Scholz kancellár, hangoztatva azt is, hogy az új rendszer kevésbé bürokratikus az Infostart beszámolója szerint. A munkaügyi miniszter szerint a reform a biztonság mellett nagyobb tiszteletet is ad az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/19/munkaeropiac-szocialis-ellatas-nemetorszag-programok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

Állami beavatkozás nélkül működésképtelenné válhat Szombathely

A közlöny 159. számában a távhőszolgáltatónak értékesített távhő árának, valamint a lakossági felhasználónak és a …