2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nem változtatott az irányadó dollárkamaton a Fed

Hirdetés

Nem változtatott az irányadó dollárkamaton a Fed

Nem változtatott a Fed az irányadó dollárkamaton. A célsávot 23 éves csúcson, 5,255,5 százalékon hagyta, immár a hatodik egymást követő alkalommal – számolt be az MTI.

Lépését a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a FOMC szerdai közleményében azzal indokolta , hogy az elmúlt hónapokban nem történt további előrelépés a 2 százalékos inflációs célkitűzése felé.

A kamatdöntő testület szerint az alapkamat célsávjának bármilyen módosítását mérlegelve a FOMC továbbra is körültekintően fogja értékelni a beérkező adatokat, a kilátások változását és a kockázatokat. A kamatdöntők szerint addig nem helyénvaló a céltartományt csökkenteni, amíg nem nyer nagyobb bizonyosságot, hogy az infláció fenntarthatóan 2 százalék felé halad.

Hirdetés

Bejelentették a mennyiségi szigorítás ütemének lassítását is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/02/penzugy-kamat-fed-egyesult-allamok-dollar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A cementiparon túl jó az együttműködés a német vállalatokkal

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta a német Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának (Ost Ausschuss) …