2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / „Nem tudom, hogy a mai magyarországi bérekkel hogyan lehet kifizetni ezeket az árakat”

Hirdetés

„Nem tudom, hogy a mai magyarországi bérekkel hogyan lehet kifizetni ezeket az árakat”

A budapesti nyugdíjas könyvelő volt, most pedig a magas élelmiszerárak miatt neki is számolgatnia kell minden alkalommal, amikor a szupermarketben vásárol.

Keresem a kedvezményeket, és meghúzom a nadrágszíjat, amennyire csak tudom

– mondta.

Bevásárlókosarában csirkemell és napraforgóolaj van, két olyan alapvető élelmiszer, amelyek árát a magyar kormány 2021 októberében befagyasztotta. „Ezek a befagyasztott árak legalább egy kicsit segítenek” – mondta a nyugdíjas nő.

Hirdetés

A jövedelem egyharmada élelmiszerre megy el

Egy másik megkérdezett, egy 47 éves családapa jövedelmének több mint egyharmadát élelmiszerre költi. „Nem tudom, hogy a mai magyarországi bérekkel hogyan lehet kifizetni ezeket az árakat. A kormány által kiszabott hatósági árak nem változtatnak semmin. Az üzletek a többi termék árát emelik” – vélekedett a családapa.

„Jó lenne. De nem lehet. Minden más termékkel verseny van” – mondta Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) elnöke. Az egyes üzletek tehát nem emelhetik csak úgy az árakat – számolt be a svájci közszolgálati televízió.

„Az alapvető élelmiszerek befagyasztott árai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/03/02/svajc-magyarorszag-elelmiszer-inflacio-megelhetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rosszabbul is járhat, aki idén megy nyugdíjba

Rosszabbul is járhat, aki idén megy nyugdíjba

Megjelent a nyugdíjtörvény végrehajtási rendeletének azon módosítása, amely meghatározza, hogy a 2023-ban megállapított nyugellátások esetén …