2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nem minden környezetbarát, ami annak látszik

Hirdetés

Nem minden környezetbarát, ami annak látszik

A fogyasztóvédelmi szakemberek szeptember végéig kutakodnak megtévesztő, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat után elsősorban a környezetbarát, újrahasznosított termékeket árusító és csomagolásmentes boltokban, webáruházakban. Az országos ellenőrzések alkalmával főként élelmiszerek, ruházati és háztartási-vegyipari cikkek környezetkímélő, fenntartható jellegére vonatkozó állítások valóságtartalmát vizsgálják – tájékoztatta az MTI-t az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Egyre többen választják a környezettudatos életmódot, így folyamatosan nő a kereslet a bio- vagy organikus, újrahasznosított, csomagolásmentes termékek iránt. Ezzel a vállalkozások is tisztában vannak, ezért kereskedelmi kommunikációjukban egyre hangsúlyosabban jelennek meg a környezettudatosság. A cégek úgy igyekeznek vonzóbbá tenni termékeiket, hogy azokat környezetbarátnak vagy gyorsan lebomlónak minősítik, időnként valótlanul.

Egy uniós felmérés szerint a tagállami fogyasztóvédelmi hatóságok ellenőrzései alkalmával az efféle állítások 42 százaléka bizonyult túlzónak, hamisnak vagy megtévesztőnek. A vonatkozó jogszabályok szerint azonban az áruknak csak olyan tulajdonságaik hivatkozhatók meg a hirdetésekben, csomagoláson, amelyekkel valóban rendelkeznek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/04/29/kornyezetbarat-fogyasztovedelem-birsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Népszerűek a balatoni hajójáratok

Népszerűek a balatoni hajójáratok

  Rekordszámú utas közlekedett a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) járatain az első májusi hétvégén. A …