2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nem lesz hiány libacombból, jut bőven a Márton-napi lakomára

Hirdetés

Nem lesz hiány libacombból, jut bőven a Márton-napi lakomára

Az idei évben nem kell tartani attól, hogy Márton-napi lakomák elengedhetetlen része, a libacomb nem lesz beszerezhető, mivel a madárinfluenza miatt bekövetkezett tavalyi csökkenés után, 2021-ben nőtt a levágott víziszárnyasok száma.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara beszámolójából megtudható, hogy a libából készült termékek a prémiumkategóriába tartoznak, a baromfifélék közül a legmagasabb értéket képviselik. Emellett arról is hírt adnak, hogy magyarországi libahústermelés jelentős része exportra készül, a hízott libamáj termelésben Magyarország világelső. Végül a fogyasztókat leginkább érintő dologról is informálnak, miszerint idén a szigorú állategészségügyi intézkedéseknek, valamint a gazdák erőfeszítéseinek köszönhetően a lúdtermékek termelése egyes területeken akár 60 százalék feletti mértékben is nőtt az előző évihez képest.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/10/libacomb-marton-napi-inyencseg-novekedes-termeles-agrarkamara/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hamarosan döntenek a jövő évi közmunkásbér összegéről

Hamarosan döntenek a jövő évi közmunkásbér összegéről

Év végéig dönt a kormány a jövő évi közfoglalkoztatotti bérekről – közölte a Belügyminisztérium a Népszava …