2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nem lehetetlen a havi egymilliós fizetés repülőgép-szerelőként

Nem lehetetlen a havi egymilliós fizetés repülőgép-szerelőként

Több mint két évtized után az iskola falai helyett ismét a repülőtéren, az Aeroplex repülőgép-karbantartó repülőtéri műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát azok a középiskolás diákok, akik a csepeli Kossuth Lajos Technikum repülőgép-szerelő és repülőgép-műszerész szakján tanultak az elmúlt négy évben. A vizsga két részből állt: egyrészt forgalmi körülmények között kellett helytállniuk a növendékeknek, így tudásukat igazolni járatelőkészítő munkálatokban, valamint apróbb szervizelési feladatokat kellett végrehajtaniuk, például a hajtómű olajjal történő feltöltését vagy a hidraulikarendszer szervizelését. Továbbá olyan műhelymunka-jellegű feladatokat is abszolválniuk kellett, amelyek nagyrészt a hangárkarbantartás során fordulnak elő. 

A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrumhoz (BGéSzC) tartozó középiskola és az Aeroplex közötti duális együttműködés nem csak a szakképzés új megközelítésének és az ezt vezénylő Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának, de az egész magyar légiiparnak is a sikere. Az Aeroplex nem csupán a gyakorlati helyszínt biztosítja, hanem dedikált oktatói csapattal és világszínvonalú oktatási anyaggal, valamint csúcstechnológiás tanműhellyel is segíti a repülőszerelő növendékek oktatását, akik így naprakész tudást, majd állást is kaphatnak a vállalatnál.

Akit a kerozingőz egyszer megcsap 

A repülőgép-szerelők fizetése több tényező függ: más bérrel indulnak azok, akik nulláról kezdenék a szakmát az Aeroplexnél, és azok, akik a csepeli Kossuth Lajos Kéttannyelvű Technikum és a vállalat duális képzését abszolválják. Utóbbiak szeptembertől kezdik meg első munkájukat a magyar repülőgép-karbantartó vállalatnál, ahol a legismertebb Airbus és Boeing típusok ápolásában vesznek majd részt. A kezdő bérük közel bruttó 400 ezer forint körül lesz, amelyhez adódik a műszakpótlék és a túlóra díja is. 

Innentől elindulhat a szekér annak, aki nyitott a fejlődésre, hiszen tanulással, típusengedélyek megszerzésével a fizetést tekintve határ a csillagos ég. Az Európai Légügyi Hatóság által előírt szakszolgálati engedély megszerzésével a fizetés 2-3 éven belül akár meg is duplázható, nem lehetetlen a havi bruttó egymillió forint sem.

– mondta Vasas Anikó, az Aeroplex HR-igazgatója, megjegyezve, hogy senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, mindez évek alatt kitartó munkával érhető le. Az angol nyelvtudás elengedhetetlen, mivel a repülőgép dokumentációja és a tananyag sem érhető el magyarul. Fontos az affinitás és a hajlandóság a pályára lépőknél, de ami igazán összeköti őket az a szenvedély. Hasonlóan a pilótákhoz, akit egyszer megcsap […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/05/30/aeroplex-repulogep-szerelo-karbantartas-airbus-boeing-bkik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Majdnem agyonverték őket Alsózsolcán, most válaszokat akarnak adni

Majdnem agyonverték őket Alsózsolcán, most válaszokat akarnak adni

„Mi, az Andrada tulajdonosai és vezetése, teljes mértékben értjük és komolyan vesszük az akkumulátor-újrahasznosítási technológiák keltette …