2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nem kedveztek az elmúlt hónapok a villamosenergia-termelésnek

Hirdetés

Nem kedveztek az elmúlt hónapok a villamosenergia-termelésnek

Meghaladta a negyven százalékot a külföldön termelt villamos energia aránya a magyarországi felhasználásban december legnagyobb fogyasztású napján. A hazai megújulóalapú áramelőállítás, ha erősen fúj a szél és hét ágra süt a nap, már meghaladja az atomerőművi termelést. 

Az elmúlt hónapok azonban nem kedveztek az időjárásfüggő napelemeknek, a szélkerekek pedig esetenként még el is vettek a közösből – írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A cikk ismerteti, hogy negatív tartományba került több alkalommal is a magyarországi szélkerekek összesített termelése november és december folyamán a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (Mavir) adatai szerint. A társaság a Magyar Nemzet érdeklődésére megerősítette, hogy a szélerőműveknek is van önfogyasztásuk, és a szélcsendes időszakokban nem képesek ellátni magukat és a hozzájuk tartozó infrastruktúrát, segédberendezéseket villamos energiával,

ezért a rendszerben ilyenkor fogyasztóként szerepelnek.

Hirdetés

A negatív adatokra a folyamatirányítási rendszerben azért van szükség, hogy a társaság a lehető legpontosabban végezhesse a hálózatszámítási és -szabályozási feladatokat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/01/07/villamosenergia_termeles_idojaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Százmilliárd forintba kerül a háziorvosok béremelése

Százmilliárd forintba kerül a háziorvosok béremelése

A mi célunk, hogy a háziorvosok praxisközösséget hozzanak létre. Üres praxis Magyarországon ne legyen, a …