2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nem fogja elhinni, melyik a világ leggyakrabban lopott élelmiszere

Hirdetés

Nem fogja elhinni, melyik a világ leggyakrabban lopott élelmiszere

A hollandiai Fijnaart város egyik tejtermelője és sajtkészítője kellemetlen meglepetésre ébredt egy áprilisi reggelen, azzal kellett szembesülnie, hogy kirabolták. Nem veszett el semmilyen berendezés, elektronikai vagy egyéb eszköz, de a tolvajok több mint 60 kerek sajtot tettek a magukévá. Jelentős mennyiséggel csökkent a termelő készlete, összesen mintegy 21.000 euró értékű sajttal.

A Magyar Mezőgazdaság idézi Theo Dekker, a holland tejtermelők szervezetének, a Bond van Boerderij-Zuiverlbereiders elnökének véleményét, aki úgy véli, hogy a lopás nem amatőrök műve volt. Dekker azt is feltételezi, hogy a sajtokat nem fogják továbbértékesíteni Hollandiában, mivel minden holland sajtnak rendelkeznie kell a regisztrációs kóddal.

A sajt, különösen az érett sajt, rendkívül vonzó árucikk. Amerikai közgazdászok szerint a sajt “feketepiaca” elsősorban a sajt éttermek és a kiskereskedők körében virágzik.

2017-ben az olasz rendőrség “Sajt és bor” néven nagyszabású akciót hajtott végre, amelynek során több száz rendőr üldözte a sajttolvajokat. Sikerrel is jártak, és nyomára bukkantak 168 ellopott parmezán sajtkeréknek, amelyek egyenként körülbelül 460 eurót értek. Ez a sajtbűnözés lényege – az érett sajtok nagyon értékesek, ezért csábítja azokat, akik könnyű pénzt akarnak keresni. 

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220429-a-vilag-leggyakrabban-lopott-elelmiszere-a-sajt.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilőtt a budapesti tőzsde

Kilőtt a budapesti tőzsde

A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára nőtt az előző napi …