2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Négyszázezernél is többen voltak, akik rossz helyre fizették a gépjárműadót

Hirdetés

Négyszázezernél is többen voltak, akik rossz helyre fizették a gépjárműadót

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiküldte a fizetési értesítőket a napokban, nagyon sokan ugyanis rossz helyre fizették be a gépjárműadót.

Korábban több évtizeden keresztül a helyi önkormányzatokhoz kellett befizetni, amelynek a 60 százaléka folyt be az állami költségvetésbe. Csakhogy a kormány a koronavírus-járványra és a veszélyhelyzetre hivatkozva megváltoztatta ezt a szabályt, és 2021. január 1-től már a NAV kapja a teljes összeget.

Az önkormányzatok ezzel jelentős összegtől estek el, a központi költségvetés ugyanis 87 milliárd forintos működési bevételre számít a gépjárműadóból jövőre, aminek a 40 százalék 35 milliárd forint, vagyis ennyivel rövidülnek meg a helyi önkormányzatok.

Hirdetés

Bár a gépjárműadóval kapcsolatos ügyintézés is átkerült a NAV-hoz, a fizetési határidők nem változtak, az első részletet március 15-ig – idén ez az átállás miatt április 15-ig kitolódott –, a másodikat szeptember 15-ig kellett befizetni.

Sokan azonban továbbra is az önkormányzatokhoz fizették be az adót, nem pedig a NAV-hoz, hiába érkeztek a fizetési értesítők az adóhatóságtól. A NAV december elejéig várt, akkor írt azoknak, akiknek november 23-án legalább 1000 forintos adótartozásuk volt.

Ezek alapján a NAV 21 285 gazdálkodónak és csaknem 383 ezer magánszemélynek küldött ki újabb fizetési értesítést, ami a nagyjából a 7,5 százaléka a körülbelül 5,4 millió hazai autótulajdonosnak.

(via <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/20/negyszazezernel-is-tobben-voltak-akik-rossz-helyre-fizettek-a-gepjarmuadot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Behúzza a féket az infláció a magyar gazdaságban

Behúzza a féket az infláció a magyar gazdaságban

2022 az infláció letörésével kapcsolatos törekvésekről és a bizonytalanságról szól majd globálisan és a magyar …