2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Napokon belül új korszak kezdődik az Auchannál, mutatjuk a részleteket

Hirdetés

Napokon belül új korszak kezdődik az Auchannál, mutatjuk a részleteket

Másfél év után pont kerülhet az Auchan és az Indotek frigyére, a felek előzetes tervének megfelelően ugyanis február végén, tehát a napokban lezárul a tranzakció, és márciustól már az új tulajdonosi szerkezet irányítja a francia hátterű élelmiszer-kiskereskedelmi lánc magyarországi leányvállalatát – tudta meg az Index.

Mint ismert, még 2021 szeptemberében jelentették be, hogy

stratégiai együttműködést köt egymással az – ingatlanbefektetéssel, -fejlesztéssel és -hasznosítással foglalkozó, Jellinek Dániel nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó – Indotek Group és az ELO,

Hirdetés

hogy előbbi 47 százalékos kisebbségi pénzügyi befektetővé váljon utóbbi itthoni leányvállalataiban, az Auchan Retail Magyarországban, illetve a kereskedelmi lánc ingatlanportfólióját kezelő Ceetrus Magyarországban. Ezt a szándékot megerősítette a 2022 márciusában aláírt partnerségi megállapodás, de már akkor is hangsúlyozták a felek, hogy annak életbelépéséhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására is szükség van.

Az ügyre nagy rálátással bíró forrásaink szerint mostanra minden akadály elhárult az Auchan és az Indotek összebútorozása elől, így a terveknek megfelelően február végéig tisztázták az eddig nyitott kérdéseket, márciustól pedig elindulhat a közösen szőtt tervek megvalósítása. Hatékonyabbá tennék a beszerzést, a logisztikát és a munkaszervezést is, a vásárlói élménnyel együtt pedig a piaci részesedést is növelnék.

Új kézbe kerül a marsallbot az Auchannál

Lapunk úgy tudja, az új korszakot új vezetővel képzeli el a vállalat, így Domenique Ducoux-t Lucenkó Viktória váltja a vezérigazgatói székben.

Lucenkó kinevezésével a várakozások szerint jóval többet kap a társaság, mint a tulajdonos meghosszabbított keze, hiszen nála jobban kevesen ismerik az Auchant, illetve a kiskereskedelmi piacot.

Ez különösen fontos lehet napjainkban, hiszen a háború és az energiaválság hatására még inkább felbolydult a kiskereskedelem, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/27/kiskereskedelem-auchan-indotek-egyuttmukodes-terjeszkedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét határvadászokat toboroz a rendőrség, ennyit fizetnek nekik

Ismét határvadászokat toboroz a rendőrség, ennyit fizetnek nekik

Az első határvadászok még tavaly ősszel álltak szolgálatba. Nem sokkal előtte Orbán Viktor beszédet is …