2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagyot zakózott a forint: tizenöt perc alatt ugrott öttel feljebb az euróárfolyam

Hirdetés

Nagyot zakózott a forint: tizenöt perc alatt ugrott öttel feljebb az euróárfolyam

Látványosan beszakadt a forint szerda délután, az egészen odáig 405 körül ingadozó euróárfolyam kilőtt, negyedóra alatt öt forinttal nőtt, és 410 fölé szaladt. Ezután negyven percbe tellett visszaerősödnie 408-ig. Bár az elmúlt napokban elő-elő fordult hasonló mértékű esés, de ilyen meredekre, mint a mostani, nem volt példa.

Ez a trend a dollárral szemben is megmutatkozott, itt 392-ről szaladt fel 398-ra az árfolyam tíz perc alatt, majd fél óra alatt visszaerősödött egészen 394-ig.

Az esés feltehetően nem független attól, hogy szerdán több nyugati lap is arról írt – előbb a Spiegel, majd legutóbb egészen részletesen a Frankfurter Allgemeine Zeitung –, hogy csökkentek Magyarország esélyei arra, hogy megkapja a jogállamisági problémák miatt lebegtetett háromezermilliárd forintnyi uniós támogatást.

Hirdetés

FAZ: Nemcsak az uniós források 3000 milliárdját, hanem a helyreállítási alap pénzeit is bukhatja Magyarország

Már a második német lap értesült úgy, hogy az Európai Bizottság nem elégedett a magyar kormány eddigi vállalásaival. A FAZ szerint az üzenet még a vártnál is nagyobb lehet: a pénzmegvonás mellett Brüsszel azt is javasolja majd, hogy a helyreállítási alap kifizetését is a kért reformok teljesítéséhez kössék.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221123_forinteses_forintarfolyam_euroarfolyam_devizapiac_valuta#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Korrupcióellenes intézkedésekhez köthetik a Norvég Alap pénzeit is

Korrupcióellenes intézkedésekhez köthetik a Norvég Alap pénzeit is

Újabb ülésen vannak túl az Európai Gazdasági Térséget (EGT) alkotó EU27-ek, valamint Liechtenstein, Izland és …